Bir dostun ardından...

Güncelleme Tarihi:

Bir dostun ardından...
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 10, 2019 11:52

Başka sanat dallarına ait eleştirmenlik ritüeli bağlamında, kendi içindeki ilişkiler ağının nasıl biçimlendiğine dair elbette derinlemesine bir bilgi-görgüm yok ama sinema eleştirmenliği adına konuşabilirim.

Haberin Devamı

Bizim cephe bazen neredeyse haftanın her günü bir film gösterimi olması nedeniyle fazlasıyla mesleki ve insani yakınlık barındırır. Bu durumu sadece basın gösterimleri değil elbet, çok sayıdaki festival, jüri üyelikleri, eş-dost sohbetleri ve toplantılar da yaratır... Bu açıdan sık sık gördüğünüz, hal-hatır sorduğunuz, hasbihal eylediğiniz birinin eksikliği zaten yeterince hissedilir bir şeydir ama ondan ötesi sizi ayıran ölümse acısı çok çok daha derindir..

Sevgili sinema eleÅŸtirmeni (gerçi onu sadece bir tek ‘sinema eleÅŸtirmeni’ kimliÄŸiyle anmak haksızlık olurdu) dostumuz, BirGün gazetesi yazarıÂCüneyt Cebenoyan’ı geçen hafta bir trafik kazasında kaybettik... Cüneyt, yeterince acılarla dolu öyküsünün ona yüklediÄŸi ağırlıklara raÄŸmen yoluna yazarak, konuÅŸarak, insanlara bir ÅŸekilde deÄŸerek devam ediyor ve hayata kendince izler bırakmayı sürdürüyordu. Eminim ki daha yazacak çok ÅŸeyi vardı. Lakin artık hayatımız ne yazık ki onun yazıp çizeceklerinden, ifade edeceklerinden, en önemlisi varlığından eksik devam edecek.

Haberin Devamı

Benim için bir insan olarak eksikliğinin yanı sıra mesleki açıdan da farklı bir sesin, farklı bir soluğun artık aramızda olmaması üzüntü verici. İzlediğimiz birçok filmde beğeni anlamında buluşmasak da hep değişik bir açıdan bakmadaki ısrarlı bir kalemin eksikliğini kuşkusuz hissedeceğim, hissedeceğiz... Geride kalanlara, başta eşi Ayşegül ve hayatının baharındaki kızı Elif olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum...

Bir dostun ardından...

Not: Cüneyt’in kaybının ardından yakınları ve dostları anısını yaşatmak üzere ‘Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Fonu’ kurdu. Bu fonun hesap bilgileri şöyle:

BÜTÜN ÇOCUKLAR BİZİM DERNEĞİ

Cüneyt Cebenoyan
Alt Hesabı

Finansbank Kavacık Şubesi

TR18 0011 1000 0000 0087 8336 84

 

BAKMADAN GEÇME!