Bir daha albüm yapacağımı sanmam

Güncelleme Tarihi:

Bir daha albüm yapacağımı sanmam
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 08:30

Altay, müzik yolculuğuna artık single’larla devam ediyor. Son olarak “Keşke Aramasaydın” adlı şarkısını sevenlerine sunan Altay, bir daha albüm yapmayı düşünmediğini söylüyor.

Haberin Devamı

◊ Yeni single’ınız hayırlı olsun. “Keşke Aramasaydın” şarkınız hem klibi hem de sözleriyle günümüz teknolojisini de yargılıyor. Eserin ortaya çıkış sürecinden bahseder misiniz?

- Şarkının söz ve müziğine imza atan Ayla Çelik, Şebnem Sungur ve Serdar Arslan’a teşekkür etmek istiyorum. Her zaman Ayla’nın evinde buluşur, yeni şarkılar dinleriz. Bir gün araba kullanırken Ayla’yı aradım, “Bir şarkımız, bir sanatçıdan geri döndü. İstiyorsan sana göndereyim” dedi. Çok beğendim ve kimseye göndermemelerini söyledim.

◊ Albüm kapağında rengarenk eski telefonlar vardı ve çok dikkat çekiciydi.

- Şarkının konseptine uygun bir kapak olsun istedik. Telefonlu bir fotoğraf çekmemiz ve “Keşke Arasaydın”ı geçmişten günümüze yansıtmamız gerektiğini düşündük.

◊ Klip çekimi birkaç kez ertelenmiş sanırım...

Haberin Devamı

- Klibi çektik, montajı yapıldı ve Kemal’le (Başbuğ) izleyince istediğimiz gibi olmadığını düşündük. Daha sonra senaryoya bazı eklemeler yaptık. Tam yeniden çekim hazırlığına başlamışken kar yağdı, ertelemek zorunda kaldık. Daha sonra bir kez daha hazırlık yaptık, çekimden bir gün önce herkes hazırdı fakat yeniden kar yağdı. Bir sonraki sefer Kemal hastalandı, 39 derece ateşle yattı. Beşinci seferde Kemal hasta hasta geldi ve çekimleri gerçekleştirebildik.

İNSANLARI MUTLU ETMEK İÇİN DÜNYAYA GÖNDERİLMİŞİM

◊ 30 yıldır sahnelerdesiniz, ilk albümden bu yana da 19 yıl geçmiş. Bu sürede 12 albüm ve 4 single çıkarmışsınız. Geçen zamanda sizin açınızdan neler değişti?

- İlk olarak kafelerde gitar çalıp şarkı söyledim. Daha sonra gece kulüplerinde sahne aldım ve ardından albüm sanatçılığı yapmaya başladım. Şimdi de konserlere devam ediyorum. Evrile evrile ilerledim ama benim için hiçbir şey değişmedi çünkü müziğe başladığım gün duyduğum heyecan ve müzik aşkını hâlâ yaşıyorum. 30 yıldır aynı yolda ilerliyorum, sadece çevrem değişti. Benim için çok tanınmış olmak önemli değil. Önemli olan, beni dinlemeye gelenlerin mekandan mutlu şekilde ayrılması. Ben insanlara güzel müzikler sunmak ve onları mutlu etmek için dünyaya gönderilmişim.

Haberin Devamı

◊ Sizi en çok ne üzer ya da mutlu eder?

- Beni en çok sevdiğim insanların bana yanlış yapması üzer. Değer verdiğim insanlar aptal yerine konmak çok kırıcı olur. Sevdiklerim istese elimdeki her şeyi onlara sunabilirim ama zekamın hafife alınması beni çok üzer. Beni en çok mutlu edense, samimi bir şekilde “Seni seviyorum” denmesidir.

◊ Hayatta nelerden vazgeçemezsiniz?

- Ailem ve mesleğim...

Bir daha albüm yapacağımı sanmam

SEKTÖR TAMAMEN DiJiTALLEŞTi

Keşke Aramasaydın”dan sonra nasıl bir proje yapacaksınız? Albüm yapacak mısınız?

- Bundan sonra albüm yapar mıyım bilmiyorum ama yeni şarkılar kısa aralıklarla gelecek. Çünkü albüm yapmak çok uzun ve pahalı bir iş. Belki maxi single yapabilirim ama bir daha albüm yapacağımı sanmam.

Haberin Devamı

Neden albüm düşünmüyorsunuz?

- Eskiden kaset ya da CD satan yerler vardı. Şimdi sadece benzin istasyonlarında ve sınırlı sayıda kitabevlerinde albüm satılıyor. İnsanlar artık telefonundan istediği şarkıyı dinleyip, istediği albümü oluşturabiliyor. 70 ve 80’li yıllarda da tekli albümler vardı, piyasa yeniden buna döndü. Bundan sonra işin nereye evrileceğini merak ediyorum. Sektör tamamen dijitalleşiyor.

 KENDiMLE YARIŞ HALiNDEYiM

  Mutlu bir evliliğiniz var. Evde mutluluğun sırrı nedir?

- Bizim işimiz zor değil ama stresli. Hep kendimle yarışma halindeyim. Gecemiz gündüzümüz belli olmuyor. O yüzden eşime ve kızıma minnettarım. Her şartta yanımda olan bir ailem var. Mutluluğun sırrı da karşındaki insanla ortak bir paydada buluşmaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!