Benim hikâyemde final hep mutlu son

Güncelleme Tarihi:

Benim hikâyemde final hep mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 07:38

Amerika’da ilk kez bir Türk kadın oyuncu, kendi yazdığı İngilizce tek kişilik oyunuyla sahnede. Fadik Sevin Atasoy, ‘Muse 90401’u 8 Mart’ta Edgemar Center For The Arts Tiyatrosu’nda sergileyecek.

Haberin Devamı

Kendi oyununuzun başrolünde olmanın konforu ve dezavantajları neler?
İşin en komik tarafı oyunun yazarı olarak oyuncumu iyi tanıyor olmamla ilgili. Çalışma aşamasında içimdeki yazar ve oyuncu birbirine meydan okumaya başladı. 9 ay boyunca yazar yazdı, oyuncu onu mutlu etmeye çalıştı. Oyunu İngilizce olarak yazdığım için düşünsel temeli evrensel bir dil üzerine oturtmam gerekti. Aynı zamanda müzikal olduğu için hem şarkı, hem de dansların çalışması buna eklenince yüksek performans gerektiren bir eserin içinde buldum kendimi.

Oyunun konusu ne peki?
Kadın olmayı, yaşamayı, kahkahayı savunan, hayatımızı seçimlerimiz üzerinden yeni baştan yazabilmek, farklı olasılıklarla yaşamımızı özgür kılabilmenin bizim elimizde olduğunu metaforik anlatımlarla sunan müzikal tek kişilik bir komedi. Amerika’da ilk defa bir Türk kadın oyuncu, İngilizce olarak kendi yazdığı tek kişilik oyunuyla sahneye çıkıyor. ‘Muse’ kelimesinin bizdeki Türkçe karşılığı ‘esin kaynağı’. ‘90401’ ise Santa Monica’nın posta kodu. Benim ilk defa İngilizce olarak yazdığım bir eser.

Haberin Devamı

Benim hikâyemde final hep mutlu son

“Türkiye’de olsaydım, şu şu dizilerde oynar, şu kadar para kazanırdım” diye hayıflanmıyor musunuz?
Ben bu tercihi 6 sene önce bütün eşyalarımı bağışlayıp bir tek bavulla dünyanın farklı yerlerinde yaşamaya karar vererek yaptım. Kimi zaman maddi sıkıntılarım oldu. Kimi zaman verdiğim karar bana büyük ödüller ve bereketle geri döndü. Ama hiç ümidimi kaybetmedim. Kuyruğu dik tutmayı sevenlerdenim. Benim hikâyemde final hep mutlu sona kavuştu.

Los Angeles’ta günler nasıl geçiyor?
Her sabah 6’da meditasyonla güne başlıyorum. Haftada iki defa Korelilere ait bir spor olan ‘Sando’, diğer iki gün yoga, bir gün paten yapıyorum. Açık havada, doğada olmayı çok seviyorum. Los Angeles bunun için biçilmiş kaftan. Geçenlerde Angelina Jolie’nin ‘Unbroken’ filminin galasındaydım. Kendisiyle tanışıp sohbet ettik, harika bir kadın.

Haberin Devamı

Türkiye’de sinema ve dizi sayfası sizin için kapandı mı?
Türkiye, doğup büyüdüğüm bugün beni ben yapan toprak. O sayfa hiç kapanmayacak. Seyircinin olduğu her coğrafyada oyuncu olarak sunulacak teklifleri değerlendiririm.

Benim hikâyemde final hep mutlu son

BAKMADAN GEÇME!