Beğendiği yerde çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Beğendiği yerde çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 10:40

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) keman sanatçısı Nevzat Kalender, ‘Beğendiğim Yerde Çalarım Projesi’ kapsamında halka açık yerler ve tarihi mekanlarda ücretsiz konserler veriyor.

Haberin Devamı

Klasik müzik dinlemeyi halkın alışkanlıkları arasına dahil etmenin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlere dikkat çekmeyi amaçlayan sanatçı, haziran ayından bu yana Anadolu’nun farklı kentlerinde belirlediği 13 noktada verdiği konserlerde yaklaşık 3 bin 500 kişiye ulaştı. Kalender, CSO’daki konserlerin hep dolu olduğunu ancak 1993 yılından bu yana yeni konser salonunun yapımının hala tamamlanamadığını belirterek, “Toplumumuzun sanat kurumlarımızı, bu toprağın sanatçılarını merak ve takip etmesini, klasik müzik dinlemeyi günlük alışkanlıkları arasına dahil etmeyi hedefliyorum. Bu fikirlerle halka açık ücretsiz konserler veriyorum” ifadelerini kullandı.

İDİL BİRET’İN SÖZLERİNDEN ETKİLENDİ

Beğendiği yerde çalıyor



Kalender’in projesinini hayata geçirmesinde ise ünlü piyanist İdil Biret’in sözleri etkili olmuş: “Amacımın olgunlaşmasına son dokunuş, büyük sanatçımız İdil Biret’in Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmadaki ‘Piyanisti ben yetiştiririm, siz bana konser dinleyicisi yetiştirebiliyor musunuz?’ sözleri oldu. Toplumumuzda bu farkındalığı yaratmalıyız. Her mahallede çok sesli korolar kurmalı her şehirde amatör oda orkestraları kurmalıyız. Klasik müzik ve sanat, politikaya hizmet etmez karşı da değildir. Ülkemiz kültürel olarak çok zengin. Çok sesli müziği öğrenir daha da pekiştirirsek kültürümüzü de her birimizin katılabileceği şekilde beraberce ifade edebilir ve yaşatabiliriz.” 

BAKMADAN GEÇME!