Dişlerinizi sıkarak gülümseyin diye...

Güncelleme Tarihi:

Dişlerinizi sıkarak gülümseyin diye...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 11:19

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan karikatürler Teşvikiye’de sergileniyor. Eserlerde mülteciler ve terör temaları ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

68 ülkeden 752 sanatçının 2 bin 521 karikatürü, geçen yıl ‘Karikatürlerin Oscar’ı olarak bilinen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması için bir araya geldi. Karikatürün hoşgörü ve sağduyuya dayalı bir toplumun temel yapıtaşları arasında yer almasından hareketle düzenlenen yarışmanın galibi İtalyan La Repubblica gazetesinin çizeri 61 yaşındaki Marco De Angelis’ti.

Dişlerinizi sıkarak gülümseyin diye...

Angelis, yatağında uyuyan Avrupalıların yorganları üzerindeki kayığa doluşmuş mültecileri çizmiş ve karikatürünün hikâyesini gazetemize şöyle anlatmıştı: “Mülteci sorunu diğer tüm konulardan daha önemli. Bence tüm Avrupa vatandaşları şu anda karikatürde çizdiğim durumu yaşıyor. Hepsi şimdiye kadar uyudu; birdenbire uyandılar ve yorganlarının üzerinde bu mültecileri buldular.”

Haberin Devamı

Dişlerinizi sıkarak gülümseyin diye...

Marco De Angelis

Kazandığı karikatürle, mülteci dramı hakkında düşündürmek isteyen Angelis, amacının güldürmek değil, dişlerimizi sıkarak gülümsetmek olduğunu da sözlerine eklemişti.

Sergi, 23 Şubat’a kadar Galeri Işık Teşvikiye’de.

AYAZMA: BİR BAŞKALAŞIM HİKÂYESİ

Dişlerinizi sıkarak gülümseyin diye...

İstanbul’un son birkaç yılda içine düştüğü karmaşa... Tarihçesi, çevre ve kaynaklar açısından dönüşü olmayan değişiklikler... Şifalı sularıyla Ayazma...  Saner Şen’in fotoğraf sergisinde, yeniden mahalle atmosferini yaşayacak ve şehrin bazı bölümlerinde ortaya çıkan sorunları daha iyi anlayacaksınız. 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!