Bana bir Dodge lazım

Güncelleme Tarihi:

Bana bir Dodge lazım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2015 12:13

Joe Strummer’ın 63’üncü doğum günü vesilesiyle 21 Ağustos Cuma akşamı 19.00’da, SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da Nick Hall’ın 2014 tarihli belgesel filminin özel gösterimi yapılacak.

Haberin Devamı

Yıl 1997; The Clash’in kurucularından Joe Strummer, Glastonbury Festivali’nden katıldığı İspanyol Radio 3 canlı yayınında, 12 yıl önce Madrid’den aldığı Dodge’undan bahseder. Müzisyenin, şehrin hangi otoparkında bıraktığını hatırlayamadığı kayıp otomobilinin bulunması için Madrid halkına çağrı yapılır. Bu belgesel film, medyanın odağında olduğu sekiz yılın ardından, Strummer’ın kendine yeni bir yol çizme zorunluluğunun hikâyesini anlatıyor. İspanya’ya onu nelerin çektiğini, Madrid’in yerli gruplarından 091 ile ilişkisini ve sevgili Dodge’unun akıbetini araştırır.

Gösterim, İngiliz punk rock grubu The Clash’ın eşkurucusu ve vokalisti Joe Strummer’ın doğum gününü anmak üzere gerçekleştirilmektedir. 2002’de hayatını kaybeden müzisyen, yaşasaydı 63 yaşına girecekti.

Nick Hamm’in yönettiği 2014 yapımı ‘I Need a Dodge! Joe Strummer on the Run’ (Bana Bir Dodge Lazım! Joe Strummer Kaçışta) 67 dakika uzunluğunda ve Türkçe - İngilizce altyazılı.

BAKMADAN GEÇME!