Babadan oğula: Hayati Hamzaoğlu

Güncelleme Tarihi:

Babadan oğula: Hayati Hamzaoğlu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 11:08

Türk sinemasında kötü adamın alameti farikası olarak kafalarımıza kazınmış olan ‘nihahaha’ kahkahasını ‘tescilleyen’ emektar oyuncu, rahmetli Hayati Hamzaoğlu’nu bilmeyenimiz yoktur.

Haberin Devamı

200’e yakın filmde rol aldıktan sonra 2000’de vefat eden usta oyuncu, ‘Hayat Şarkısı’nın Kaya’sı Deniz Şen Hamzaoğlu’nun da babası. Ancak Deniz Hamzaoğlu’nun oyunculukta karar kılması, babasının vefatından epey sonraya rastlıyor. Ekranda önce ‘Karadayı’dan sonra ‘Tatlı Küçük Yalancılar’da izlediğimiz Hamzaoğlu, şimdi ‘Hayat Şarkısı’nda durgun görüntüsü altında temiz kalbinin hep doğruyu gösteren pusulasına göre hareket eden Kaya’yı canlandırıyor.

Babadan oğula: Hayati Hamzaoğlu


İzleyici onunla ekranda tanışsa da aslında 2012’de Gülay Say’la birlikte kurdukları Yabancı Sahne’de eski metin/yeni dramaturji ilkesiyle sahnelenen ‘Suç ve Ceza’da Raskolnikov’a Dostoyevski’den farklı bir son biçecek kadar cesur bir tiyatrocu kendisi. ‘Suç ve Ceza’nın yanı sıra Peter Shaffer’ın ‘Küheylan’ı ve yine Dostoyevski’nin ‘Beyaz Geceler’i de onun dramaturjisi ve yönetimiyle (‘Küheylan’ hariç oyunculuğuyla da) halen sahnelenmekte olan oyunlar. ‘Hayat Şarkısı’nın, her biri ayrı bir telaşe içinde olan karakterleri arasında sığınılacak liman görevini üstlenen Kaya’sını ilgiyle izliyor, Hayati Hamzaoğlu’nu da rahmetle anıyoruz.

Haberin Devamı

MTV 2016 FİLM ÖDÜLLERİ

Pazarı pazartesiye bağlayan gece 02.00’de, MTV’de, ‘MTV 2016 Film Ödülleri’nin naklen yayını var. Maalesef kanal artık resmen Türkiye’de olmadığı için Türkçe altyazılı ya da çevirili olmayacak tören. Yine de engel tanımayan film delilerinin ve uykusuzların aklında bulunsun. 

 

HAFTANIN SEÇKİSİ 

Babadan oğula: Hayati Hamzaoğlu

Film: Ajan / Spy (Moviesmart Premium, pazar, 21.00)
Gezi: İznik’te Gün Batımı (İz Tv, pazartesi, 21.35)
Çocuk: Star Wars Asiler (Disney XD, pazar, 16.30)
Dizi: Fear the Walking Dead (TLC, pazartesi, 22.25)
Macera: Görevimiz Hayatta Kalmak (Discovery, salı, 22.30)

BAKMADAN GEÇME!