Aysun Kocatepe: 'Aşk ilk başta heyecan'

Güncelleme Tarihi:

Aysun Kocatepe: Aşk ilk başta heyecan
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 13:44

Aysun Kocatepe, iki yıllık çalışmanın sonunda şimdiye kadar farklı isimlerden dinleyip hafızamıza kazınan aşk şarkılarını bir araya getirip ‘Aşka 22 Durak’ isimli albümünü çıkardı. Kocatepe’yle aşkı, müzik dünyasında yaşadıklarını ve evliliğini konuştuk.

Haberin Devamı

Uzun bir aradan sonra neden başka isimlerin aşk şarkılarından oluşan bir albüm çıkardınız?

- Bu şarkıları hep severek dinliyor, sahnede seslendiriyordum, benim sesimden de duyulsunlar istedim.

Yıllardır aşk şarkıları söylüyorsunuz. Nedir bu aşk takıntınızın sebebi?

- Takıntı değil. Benim çizgim romantik, aşk şarkıları... Ben bu tür şarkıları söylediğim zaman kendimi mutlu hissediyorum.

Aysun Kocatepe: Aşk ilk başta heyecan


Müzik piyasasına şimdi girseniz Hande Yener, Demet Akalın gibi popçular arasında siz hâlâ bu çizgide mi olurdunuz?

- Onların çizgilerini beğeniyorum. Ama ben bir Hande Yener olamam. Okumuş olduğu şarkılar güzel ama bu bir yapı meselesi. Güzel dans ederim ama arkamda dans grubuyla değil. Çıkar tango yaparım. 

Haberin Devamı

‘Aşkın ömrü 3 yıl’ derler. Siz Ali Kocatepe ile 30 yıldır evliniz. Aşk şekil değiştirdi mi?

- Aşk ilk başta bir heyecan. Sonra keskin anlamda sevgiye dönüşüyor. Bir de çocuğunuz varsa sahip olduklarınız sizin için değerliyse onu kolay kolay kaybetmek istemiyorsunuz. 

Aysun Kocatepe: Aşk ilk başta heyecan

Aysun Kocatepe’nin albümünde 22 farklı aşk şarkısı var. Ayrıca Kocatepe albümde Kubat, Murat Dalkılıç ve Cemil Demirbakan ile de birer şarkıda düet yapıyor.

Nasıl tanıştınız?

- Selma Güneri benim halam. O, Ali ve Sezen Aksu, Caddebostan tarafında bir mekânda sahne alıyorlardı. Ben de arada bir dinlemeye gidiyordum. Sezen Aksu’nun doğum günüydü, tesadüfen orada tanıştık. Beni çok beğenmiş. 15 gün sonra Doğan Canku’nun doğum günüydü. O vesileyle telefonumu bulup aradı. O şekilde devam etti. Beni olgunluğuyla etkiledi. Onda diğer yaşıtlarımda olmayan farklı bir şey yakaladım.

Aranızdaki 15 yaş fark sorun oldu mu?

- Hayır. O da kendine iyi bakıyor. Ruhen çok dinç. Zaten yaşa takan biri değilim.

Aysun Kocatepe: Aşk ilk başta heyecan

Haberin Devamı


İkinizin sürekli birlikte anılması rahatsız etmiyor mu?

- Maalesef çok rahatsız etti. Bir ara bunu kırmayı başardık. Ama hep talepler ikimizle ilgili geldi. Bu hoş bir şey değil. İki farklı insanız. Dengeyi doğru tutturmak lazım. Herkesin kendi özel kişiliği var.

Özellikle sahne alan ünlüler yaşadıkları tacizleri anlatır. Siz de yıllardır sahne alıyorsunuz. Evli olduğunuz halde bu tip tekliflere hiç maruz kaldınız mı?

- Başlarda ben de şansız başladım. Televizyon programları yapan ünlü biri vardı. O zamanlar çok yeniyim: “Sesi de, kendi de çok güzel ama evli” diyerek beni programa çıkarmadı. Bu ne kadar acı. Tabii bu herkes için geçerli. 

Aysun Kocatepe: Aşk ilk başta heyecan

Haberin Devamı


Magazinden uzak durduğunuz için pişman mısınız?

- Mutlu bir kadın, sansasyon yok, kocasıyla mutlu diye düşünüyorlar. Cazip gelmiyor. Ama hayatımızda çalkantılar olsa görün o zaman... Böyle olmamalı. Yurtdışında 80 yaşına gelmiş kadın ve erkek sanatçıların düzeyli yaşayanları el üzerinde tutuluyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!