Ascot’ta gökyüzünün hakimi Avustralyalı Matt Hall

Güncelleme Tarihi:

Ascot’ta gökyüzünün hakimi Avustralyalı Matt Hall
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 15:33

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race’in 2016 sezonunun beşinci yarışı İngiltere’nin ünlü at yarışı pisti Ascot’ta yapıldı. Sezon lideri Matthias Dolderer elemelerdeki müthiş performansını finalde sürdüremeyince Ascot’un en hızlısı Avustralyalı Matt Hall oldu.

Haberin Devamı

Dünyanın en hızlı motorsporları yarışı olan Red Bull Air Race serisinin beşinci ayağına İngiltere’deki ünlü at yarışı pisti Ascot ev sahipliği yaptı. Şampiyona liderliğini sürdüren Alman Matthias Dolderer çeyrek final ve yarı final turlarında en iyi dereceleri yapmasına rağmen dörtlü finalde aynı performansı sürdüremeyince birincilik, finalde limitleri zorlayan Avusturalyalı Matt Hall’un oldu. 

 

Haberin Devamı

Eski tenisçi Boris Becker’in de aralarında bulunduğu binlerce kişinin izlediği Red Bull Air Race Ascot ayağında güneşli ve rüzgarsız hava pilotların en iyi performanslarını göstermesine olanak sağladı.

Red Bull Air Race 2016 sezonunda dördüncü sırada bulunan Matt Hall, Ascot’ta elde ettiği birincilikle sezon şampiyonluğu için ümitlerinin tükenmediğini gösterdi. Ascot’ta çeyrek finalde pist rekoru kıran Dolderer, finalde ikinci sırada kalmasına rağmen şampiyona liderliğini elinde tutuyor. İngiltere’de üçüncülük ise Avusturyalı Hannes Arch’ın oldu.

Haberin Devamı

Ascot’ta gökyüzünün hakimi Avustralyalı Matt Hall

Sezona sakatlıklar nedeniyle iyi başlayamayan Matt Hall burada aldığı birincilikle şampiyonluk için iddiasını sürdürürken “Bugün her şey istediğimiz gibi gitti. Sezona talihsizliklerle başlamıştık ama bunları atlatıp yeniden birinciliğe ulaşmak çok güzel. Geçen sene de son 3 yarış kala atak yapmıştım. Bu sene de henüz hiçbir şeyin bitmediğini gösterip son ana kadar şampiyonluğu kovalamak istiyorum” dedi.

Şampiyona lideri Matthias Dolderer ise “Bugün kazanmak istiyordum ama final turunda istediğim hızı yakalayamadım. Tam olarak ne oldu bilmiyorum, analiz etmemiz gerekiyor ama herhangi bir değişiklik yapmamıştık.  Yine de ikincilik ikinciliktir. Bu sonuçla liderliğimi sürdürmüş oldum, bu da benim için çok önemliydi. Bir sonraki yarış Lausitzring ilk kez yarışacağım bir parkur olacak ama kendi ülkemde yarışmak şampiyonluk için bir avantaj olacak” diye belirtti.

Haberin Devamı

Dünyanın en hızlı motor sporları serisinin geride kalan üç yarışı sonunda 53.25 puanla Matthias Dolderer liderlikte bulunuyor. Ascot’ta üçünlüğü alan Hannes Arch, genel sıralamada 35 puanla ikinciliğini korurken,  Matt Hall İngiltere’deki birinciliği ile 33.5 puanla genel sıralamada üçüncülüğe yükseldi.

Red Bull Air Race serisinin altıncı  yarışı 3-4 Eylül 2016 tarihlerinde Almanya Lausitzring pistinde gerçekleşecek. Serinin beşinci yarışı Red Bull TV’den canlı yayınlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!