Ara Güler belgeseli 'İstanbul'un Gözü' yoğun ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Ara Güler belgeseli İstanbulun Gözü yoğun ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 16:03

“İstanbul'un Gözü" belgeseli, Los Angeles ve Fas Film festivallerine çağırıldı. Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in hayatını anlatan belgesele dünyadan yoğun ilgi gösterildi. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Washington DC Bağımsız Film Festivali'nde tüm kategorilerdeki yapımlar arasında "En İyinin İyisi" seçilen "İstanbul'un Gözü", Los Angeles'te düzenlenen "Southeast European Film Festivali" ve Fas'ta düzenlenen "Festival International de Cinema et Memoire Commune"den davet aldı.

İstanbul Film Festivali'ne kabul edilmeyen "İstanbul'un Gözü", Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen "21. Yüzyılın Görüntüleri" temalı Belgesel Festivali'nin özel seçkisine girerek finalist olmuş ve Avrupa prömiyerini de aynı yerde yapmıştı.

"Southeast European Film Festivali" 28 Nisan-5 Mayıs arasında, "Festival International de Cinema et Memoire Commune" ise 4-9 Mayıs arası düzenlenecek.

Ara Güler belgeseli İstanbulun Gözü yoğun ilgi gördü

Haberin Devamı

Ara Güler kimdir?

Ara Güler, 1928'de Beyoğlu, İstanbul'da doğdu. Çocukken sinemadan çok etkilendi. 1951 yılında Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalıştı. Muhsin Ertuğrul'un yanında tiyatro ve oyunculuk eğitimi almaya başladı. Amacı rejisör veya oyun yazarı olmaktı. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başladı. Bu yıllarda Ermenice gazete ve edebiyat dergilerinde öyküleri yayınlandı. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam ediyordu. Ancak gazeteci olmaya karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!