Alinazik nasıl yapılır? İşte, kuşbaşı ve kıymalı alinazik tarifi

Güncelleme Tarihi:

Alinazik nasıl yapılır İşte, kuşbaşı ve kıymalı alinazik tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 12:02

Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik için gerekli diğer malzemeler neler? İşte, alinazik kebabının tarifi

Haberin Devamı

Patlıcan ve et ile yapılan bir ana yemek olan alinazik, 16.yüzyıldan bu yana taşınmış en lezzetli, yapması da çok pratik lezzetlerden biri. Ağır ağır pişen kuşbaşı etler, sotelendikten sonra  yoğurtla harmanlanan patlıcanla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. İşte, Gaziantep’te ortaya çıkıp ünü tüm Türkiye’ye yayılan alinazik kebabının malzemeleri ve yapım aşamaları...

ALİNAZİK KEBABI

• 3 yeşil sivri biber
• 1 Arnavut biberi
• 1 soğan
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 500 g kuşbaşı kuzu eti
• Yarım su bardağı
• iri çekilmiş ceviz
• Tuz
• Kırmızı pul biber
• Yoğurtlu patlıcan için
• 4 orta boy patlıcan
• 4-5 diş sarımsak
• 500 g yoğurt
• Yeşil sivri biber,

ALİNAZİK NASIL YAPILIR?

- Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca iri çekilmiş cevizi, soğanı ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.

- Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurtlu patlıcanı servis tabağına alın, üzerine kuzu etlerini yerleştirin. İri çekilmiş cevizle süsleyerek sıcak servis yapın.

KIYMALI ALİNAZİK

Malzemeler

• 1 kg patlıcan
• 4 diş sarımsak
• 50 ml süzme yoğurt
• 30 g tereyağı
• 900 g orta yağlı kıyma
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızı pul biber

Üzeri için

• Maydanoz

KIYMALI ALİNAZİK NASIL YAPILIR?

Patlıcanları yıkayın. Üzerlerini çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip süzme yoğurda ekleyin. Bizim Yağı bir sos tenceresinde eritin. Kıyma, salça ve ince doğradığınız biberleri ekleyin ve kıymanın rengi dönene kadar iyice kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bir servis tabağına sırasıyla közleyip doğradığınız patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harçtan koyup sıcak servis yapın.

Patlıcanları yıkayın. Üzerlerini çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip süzme yoğurda ekleyin. Bizim Yağı bir sos tenceresinde eritin. Kıyma, salça ve ince doğradığınız biberleri ekleyin ve kıymanın rengi dönene kadar iyice kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bir servis tabağına sırasıyla közleyip doğradığınız patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harçtan koyup sıcak servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!