Aksan öğrenmek için çekimden önce Mardin’e gittiler

Güncelleme Tarihi:

Aksan öğrenmek için çekimden önce Mardin’e gittiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2019 14:03

“Bir Güneydoğu Komedisi” olan “Muhteşem Üçlü” sinema filminin oyuncuları yapımcı Ömer Kaya’nın isteği üzerine Mardin’e özgü aksanı oturtmak için çekim yapılacak yerleri tanımak ve yöre halkı ile bilgi alış verişi yapmak için çekimlerden bir hafta önce Midyat ilçesine gitti.

Haberin Devamı

İnsan ilişkilerinin yozlaşmadığı birbirlerine bağlı insanların bir arada oturduğu fakir bir mahallede yaşananların komedi olarak beyazperdeye aktarıldığı “Muhteşem Üçlü” filminde ünlü oyuncu Kemal Uçar, Deniz Gürzümar, Burak Alkaş, Aybike Turan, Bengi İdil Uras ve Kemal Zeydan rol alıyor.

Filmin yapımcısı Ömer Kaya yaptığı açıklamada sinemanın çok ciddi bir iş olduğunu belirterek, “Çekim yaptığımız bölge Mardin’in Midyat ilçesinin çok çeşitli lehçeleri var. Kürtler, Araplar, Süryaniler ve Türkler var. Hepsinin tınısı farklı, film için ortak bir dil oluşturmamız gerekiyordu. Bu nedenle oyuncu arkadaşlarımız çekimlerden önce Mardin’e geldi. Yöre halkıyla konuşarak gözlemleyerek hep birlikte film için ortak bir dil oluşturduk” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!