Afrika ritimlerini hissedin

Güncelleme Tarihi:

Afrika ritimlerini hissedin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 15:59

İstanbul’da bilhassa son beş yılda ana akımdan “farklı” bir eğlence ve müzik vaat eden mekaânlarda birçok DJ’in play-lis’ini Afrosound oluşturuyor. “Black President” Fela Kuti ile başlayıp bugüne uzanan çizgide bilhassa 60’lar ve 70’lerde Nijerya, Mali, Somali, Gana, Angola, Senegal, Etiyopya, Benin, Kamerun gibi Afrika’nın farklı ülkelerinde üretilen funk ve saykodelik tınılı, ritmi zengin, üflemeli kadrosu kalabalık Afrosound’un önce dünyada ve Türkiye’de bu kadar yaygınlaşmasını sağlayan ekiplerin başında Analog Africa geliyor. 

Haberin Devamı

Yıllar süren arşiv aramaları, titiz kayıt çalışmaları sonucunda bugüne kadar yirminin üzerinde “efsane”nin kayıp şarkılarını, albümlerini bulup yeniden yayımlayan ekip, 25’inci Akbank Caz Festivali kapsamında, 30 Ekim Cuma akşamı, ‘Midnight Sessions: Analog Africa Soundsystem’ konserinde İstanbullu müzikseverlere zengin bir Afrika ve Latin Amerika müzikleri gecesi yaşatacaklar.

Hercules & Love Affair konseri kapsamında gerçekleşecek performans Babylon Bomonti’de saat 23:30’da. Biletler Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!