Adım neo-Nazi listesindeydi

Güncelleme Tarihi:

Adım neo-Nazi listesindeydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 09:44

Fatih Akın’ın, senaryosunu adının neo-Nazilerin listesinde yer aldığını öğrendikten sonra yazdığı ‘Aus dem Nichts’ (In The Fade) filmi Cannes’da Altın Palmiye için yarışacak.

Haberin Devamı

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, yeni filmi “Aus dem Nichts” ile bu yıl Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışıyor. Diane Kruger ve Numan Acar’ın başrollerini paylaştığı, neo-Nazi şiddetini beyazperdeye taşıyan film konuşulmaya devam ederken, Akın Variety’ye röportaj verdi. Ünlü yönetmen, kocası NSU (neo-Naziler) tarafından öldürülen bir kadının intikam mücadelesini konu alan filmin senaryosunu, kendi adının da neo-Nazi listesinde olduğunu öğrendikten sonra yazdığını açıkladı: “Almanya’da ben de ötekiyim. Siyah saçlarım var, Ailem Türk göçmeni. Bu nedenle yabancılara karşı yapılan saldırılar için muhteşem bir hedef sayılırım. Birkaç yıl önce Nuremburg 2,0 adlı bir liste yayınlanmıştı ve içinde politikacılardan sanatçılara pek çok kişinin ismi yer alıyordu. Benim ismim de o listedeydi. Bu da beni bu hikâyeyi yazmaya itti. Bu film bir anlamda benim onlara misillememdir.”

Haberin Devamı

Fatih Akın, filmde başrolü üstlenen Alman model ve aktris Diane Kruger içinse şunları söyledi: “Almanya doğumlu olmasına rağmen ilk kez Almanca bir filmde yer alıyor. Kendisiyle 2012’de Cannes Film Festivali’nde tanışmıştım. Almanya’da daha çok bir ikon, Karl Lagerfeld modeli gibi. Yani bir oyuncu olarak tanınmıyor. Almanya’da onu oyuncu olarak seçmek sıra dışı bir hareketti. Almanya’nın merak edeceği insanlara filmlerimde yer vermeyi seviyorum.”

Adım neo-Nazi listesindeydi

Fatih Akın ile beş yıl önce Cannes’da tanışan Diana Kruger, ünlü yönetmenin “Aus dem Nichts” adlı yeni filminde başrolde. 

Adım neo-Nazi listesindeydi

Bu hafta Sinefil'de Her Şey Mümkün!

BAKMADAN GEÇME!