23. İstanbul Caz Festivalinde yıldız isimler: Nile Rodgers, Joss Stone ve Damon Albarn

Güncelleme Tarihi:

23. İstanbul Caz Festivalinde yıldız isimler: Nile Rodgers, Joss Stone ve Damon Albarn
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 10:25

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali 23. kez, 27 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul'un farklı mekanlarında gerçekleşecek olan festivale Nile Rodgers ve grubu Chic, Joss Stone ve Damon Albarn gibi güçlü isimler katılıyor.

Haberin Devamı

23. İstanbul Caz Festivali, 20’nin üzerinde mekânda 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek yaklaşık 50 konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin efsaneleriyle buluşturacak. Başta müziğin efsane ismi Nile Rodgers ve grubu Chic olmak üzere, aralarında Damon Albarn & Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası (The Syrian National Orchestra for Arabic Music), Kamasi Washington, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Joss Stone & Vintage Trouble ve Gregory Porter gibi caz, funk, dünya müziği, blues ve rock’ın farklı seslerini ağırlayacak olan 23. İstanbul Caz Festivali, bu yıl da Anadolu yakasında “Parklarda Caz” ve “Gece Gezmesi” etkinliklerini gerçekleştirecek. 

İŞTE FESTİVALDE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

DAMON ALBARN: 27 HAZİRAN 

23. İstanbul Caz Festivalinde yıldız isimler: Nile Rodgers, Joss Stone ve Damon Albarn

Haberin Devamı


Damon Albarn
, Lil’ Silva ve Brian Eno gibi prodüktörlerle yürüttüğü Africa Express projesi kapsamında, şef Issam Rafea önderliğindeki eski ve yeni üyeleriyle Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası (The Syrian National Orchestra for Arabic Music) ile özel bir projeye imza atıyor. İngiliz müzisyen bu orkestra ile 2010 tarihli kült Gorillaz albümü Plastic Beach’te de çalıştı. Damon Albarn ve sürpriz konukları bu konser ile Suriye kültürü ve müziğine bir saygı duruşu gerçekleştirecek. Sınırlı sayıda konser veren ve Holland Festival, Royal Festival Hall ve Glastonbury’den sonra İstanbul’a konuk olacak bu özel proje, 14-18 NOW ve Holland Festival’in ortak eser siparişi ile Africa Express tarafından gerçekleştiriliyor. İstanbul Caz Festivali, konserin düzenlenmesinde İstanbul Müzik Festivali ile de işbirliği yapıyor. 

NILE RODGERS: 28 HAZİRAN  

23. İstanbul Caz Festivalinde yıldız isimler: Nile Rodgers, Joss Stone ve Damon Albarn


Disko ve funk’ın efendisi, Fender Stratocaster’ın yüzü, Madonna’dan David Bowie’ye hafızalardaki hit şarkıların neredeyse üçte birine imza atan Nile Rodgers ve Chic, Türkiye’de ilk konserini vermeye hazırlanıyor. Rodgers, David Bowie, Duran Duran, Madonna, INXS, Diana Ross, Daft Punk, Lady Gaga, Kylie Minogue gibi birçok yıldızın kariyerinde önemli yer tutan albümlerine prodüktörlük yaptı ve disko, funk riff’lerini yarattı. Rodgers, İstanbul’da asıl ailesi sayılabilecek Chic ile sahne alarak diskonun unutulmaz günlerini hatırlatacak. Nile Rodgers ve Chic konseri öncesinde yarı ABD’li yarı Yeni Zelandalı psychedelic pop, indie rock grubu Unknown Mortal Orchestra sahnede olacak. Unknown Mortal Orchestra, 2010’larda lo-fi’dan saykedelik pop’a uzanan tınılar ve melodik parçalarıyla kendisini ayrıştırabilmiş gruplardan biri. Ruban Nielson’ın sesi yüzü olduğu grup, geçtiğimiz Kasım ayında bütün biletleri tükenen bir konserle İstanbul’da ilk kez Salon’da sahne aldı. 

Haberin Devamı

JOSS STONE: 23 TEMMUZ  

23. İstanbul Caz Festivalinde yıldız isimler: Nile Rodgers, Joss Stone ve Damon Albarn


İngiltere’nin çıkardığı en güçlü seslerden Joss Stone, 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında bir kez daha İstanbul’a geliyor. 2000’lerin Aretha Franklin’i olarak da anılan Joss Stone, henüz 17 yaşında adım attığı müzik kariyerine sayısız Mercury, BRIT ile Grammy ödülü ve adaylığı, yedi de uzunçalar sığdırdı. Şarkıcı ve söz yazarı sanatçı, İngiltere’nin 30 yaş altındaki en başarılı kadınları arasına adını yazdırdı. Reggae sularına yelken açtığı son albümü Water for Your Soul’u geçtiğimiz yıl yayımlayan sanatçı, yeni, eski, ezbere bilinen, hareketli ve romantik parçalarıyla tekrar festivale konuk olacak. Öncesinde ise 2010’da kuruldukları günden bu yana, klasik blues tınılarına hayat veren ve Jools Holland’ın programıyla tanınan Vintage Trouble grubu enerjik performansıyla sahnede olacak.  

Haberin Devamı

GREGORY PORTER VE ROBERTA GAMBARINI: 25 TEMMUZ

23. İstanbul Caz Festivalinde yıldız isimler: Nile Rodgers, Joss Stone ve Damon Albarn

Amerikalı caz vokalisti ve 2014 Grammy ödüllerinde “En İyi Caz Albümü” ödülünü alan Gregory Porter ve caz vokalin etkileyici ismi Roberta Gambarini, Neşet Ruacan ve Ferit Odman gibi yerli sahnenin veteranlarından oluşan TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’yla birlikte festival takipçilerine özel bir konser sunacak. Gecenin devamında Gregory Porter son albümüne de yer vereceği konserle Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde olacak.

Festival programının tamamına caz.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!