204 filmlik maraton

Güncelleme Tarihi:

204 filmlik maraton
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 21:41

34’üncü İstanbul Film Festivali 4 Nisan’da başlıyor. İki hafta sürecek festivalde 20’nin üzerinde bölümde 62 ülkeden 222 yönetmenin 204 filmi gösterilecek.

Haberin Devamı

4 Nisan’da başlayacak 34’üncü İstanbul Film Festivali’nin programı dün sabah Martı Istanbul Hotel’de yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya konuşmacı olarak İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan katıldı. Festivalin bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi sinema salonu sıkıntısı çektiğine değinen Azize Tan, Altın Lale Uluslararası Yarışma, Altın Lale Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları Yarışması ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Ulusal Belgesel Yarışması’nda yer alacak filmleri açıkladı.
19 Nisan tarihine kadar sürecek festival; dünya sinemasının yeni örneklerinden ödüllü filmlere, Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, yeni keşiflerden başyapıtlara, söyleşilerden partilere yine zengin bir program sunacak. 20’nin üzerinde bölümde 62 ülkeden 222 yönetmenin 204 filminin yanı sıra ücretsiz gerçekleştirilecek usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmalarını, sinema dersleri ile özel etkinlikleri izleyiciyle buluşturacak.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından on birinci kez Akbank sponsorluğunda düzenlenecek festivalin açılış töreni, 3 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Festivalin gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu ve Fransız Kültür Merkezi, Ortaköy’de Feriye, Kadıköy’de Rexx ve Karaköy’de İstanbul Modern Sinema salonlarında yapılacak.

Haberin Devamı


Ödül 25 bin Euro

Bu sene Altın Lale Uluslararası Yarışma’da festivalin büyük ödülü için 12 film yarışacak. Eczacıbaşı Topluluğu’nun 25 bin avroluk para ödülüyle desteklenen yarışmada yönetmen Rolf de Heer başkanlığındaki jürinin değerlendireceği filmler şöyle:
-Gerçeklik, Quentin Dupieux
-Neden Tarkovski Olamıyorum, Murat Düzgünoğlu
-Altın Çağ (Huang jin shi dai), Ann Hui
-Vahşi Yaşam (Wild Life), Cédric Kahn
-Taşa Yazılmış Hatıralar (Bîranînen li ser kevirî), Shawkat Amin Korki
-Itsi Bitsi, Ole Christian Madsen
-Star (Zvezda), Anna Melikyan
-Kara Ruhlar (Black Souls), Francesco Munzi
-Yüzündeki Sır (Phoenix), Christian Petzold
-Bana Bak Philip (Listen Up Philip), Alex Ross Perry
-Çılgın Kalabalıktan Uzak (Far From The Madding Crowd), Thomas Vinterberg
-Fanusta Yaşayanlar (Life in a Fishbowl), Baldvin Zophoniasson

Haberin Devamı

Oyuncular yönetmen koltuğunda

Ulusal Yarışma’da yarışacak 11 filmden 3’ü oyuncu olarak tanıdığımız Ali Atay, Barış Atay ve Ufuk Bayraktar imzalı ilk filmler. Yarışmacı filmlerin tamamı şöyle:
-Limonata, Ali Atay
-Eksik, Barış Atay
-Nefesim Kesilene Kadar, Emine Emel Balcı
-Kümes, Ufuk Bayraktar
-Misafir, Mehmet Eryılmaz
-Yeni Dünya, Caner Erzincan
-Saklı, Selim Evci
-Kar Korsanları, Faruk Hacıhafızoğlu
-Hasret, Ben Hopkins
-Sarmaşık, Tolga Karaçelik
-Gece, Erden Kıral

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!