200. doğum yılında “Dikiz Aynasında Clara”

Güncelleme Tarihi:

200. doğum yılında “Dikiz Aynasında Clara”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2019 13:51

Romantik Dönem’in önde gelen piyanist ve bestecilerinden Clara Schumann’ın 200. doğum yılı Cemal Reşit Rey (CRR) salonunun fuayesinde 19 Aralık’ta, “Dikiz Aynasında Clara” adlı konserle kutlanacak.

Haberin Devamı

Konserde, farklı nesil ve coğrafi kökenlerden üç kadın besteci yer alacak: Violeta Dinescu, Annette Schlünz ve Beste Özçelebi. Sanatçılara, soprano Lisa Fornhammar, piyanist Mediha Khan ve viyola sanatçısı Cenk Erbiner eşlik edecek.

Fuayede gerçekleşecek olan etkinliğin amacı, klasik müzik dinleyicilerini alışılmış kalıpların dışına çıkarmak. Farklı açılara konumlandırılacak ekranlarla, dinleyicilerin, enstrümanlar ve sanatçılarla iç içe olacakları samimi bir deneyim amaçlanıyor.

200. doğum yılında “Dikiz Aynasında Clara”

KONSER KARİYERİ BİR ÖMÜR GİBİ
Yaşamının 61 yılında konserler veren Clara Schumann, 5 yaşından itibaren müzisyen olarak yetiştirildi. 11 yaşında ilk solo konserini verip ilk bestesini yaptı. 1831 - 1836 yılları arasında Avrupa’yı dolaşarak başarılı konserlere imza attı. ”Harika çocuk” olarak ünlenen Schumann; Mendelssohn, Paganini, Chopin, Goethe gibi önde gelen sanatçıların da hayranlığını kazandı.1878’de Frankfurt Konservatuvarının baş piyano öğretmeni olarak pek çok öğrenci yetiştirdi ve piyanistlikte bir ekol oluşturdu. Schumann, son konserini 1891’de verdi. ve 26 Mart 1896’da Frankfurt’ta hayata veda etti.
200. doğum yılında “Dikiz Aynasında Clara”

 
   



BAKMADAN GEÇME!