KEY için 3-5 aylık çalışma gerekir

Güncelleme Tarihi:

KEY için 3-5 aylık çalışma gerekir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2007 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödemesi için yasanın çıkmasından sonra 3-5 aylık ön çalışmaya ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Şener, Polatlı’da katıldığı 1. Uluslararası Gordion Sanat Festivali’nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şener, KEY hesaplarının ödenmesi konusundaki bir soru üzerine, bu konudaki çalışmanın seçim yatırımı olarak değerlendirilmesini eleştirerek, bunun aylar önceden açıklanan ve bu açıklamalar çerçevesinde Meclise gönderilen bir yasa tasarısı olduğunu söyledi. Yasanın bugün çıkması halinde bile tespit çalışmaları nedeniyle uygulamanın seçime kadar yetişemeyeceğini vurgulayan Şener, "Çünkü nereden bakarsanız bakın 3-5 aylık ön çalışmaya ihtiyaç var" diye konuştu.

FOTOĞRAFIN BÜTÜNÜ: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye’nin kredi görünümünü pozitiften durağana çevirdiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Şener, Fitch ve Moodys’in Türkiye’nin kredi notlarıyla ilgili iki ayrı açıklaması bulunduğunu hatırlattı ve şöyle devam etti: "Ancak geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye’nin kredibilitesi devam etmektedir. Türkiye yatırım yapılabilen, üretim yapabilen bir ülkedir. Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgi duymakta. Türkiye"ye yılda 20 milyon turist gelmektedir. Bu seneki turizm rakamları, geçen yıl ve önceki yıl rakamlarına göre, daha iyi seyretmekte, yatırım ortamı da gelişmektedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!