Kevin Spacey güne damgasını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kevin Spacey güne damgasını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 00:00

Tamer Karadağlı ile Kevin Spacey diyaloğu güne damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın (AKSAV) düzenlediği 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile eşzamanlı olarak düzenlenen 4. Uluslar arası Avrasya Film Festivali’nde bir sinema dersi vermek üzere gelen Oscarlı aktör Kevin Spacey, Hillside Su Otel de bir de basın toplantısına katıldı. Keyifli geçen sohbete Tamer Karadağlı damgasını vurdu.
“Nihayet Türkiye’ye gelebilme şansı bulduğum için çok memnunum.” diyen Spacey sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok etkileyici bir festival. Oyuncu olmanın böyle avantajları var, farklı şehirleri, ülkeleri görme, farklı kültürleri tanıma fırsatınız oluyor. Gerçi festivallerde de film seyretme imkanı olmuyor ama! Bu ilk kez davet edilişim değildi. Dördüncü çağrıışlarında geldi. Olağan Şüpheliler yüzünden türkiyeyi çok merak ediyordum. Bu çağırışlarında Londra’daydım ve hiçbir işim yoktu. Bende gelmeyi tercih ettim. Genç insanlarla mastrclass’a katılacağım. Festivale gelerek belki de film festivaline daha çok insanın gelmesine aracı olacağım için kabul ettim. Bu sinema için önemli.

Kevin Spacey güne damgasını vurdu
Şüpheliler'de canlandırdığı Keyser Soze karekterinin Türk kökenli olduğunu kendine hatırlatan oyuncu Tamer Karadağlı’yı teyit eden Spacey, “Evet, burada bulunmak bu yüzden de önemli. Gecikmiş de olsa karakterimle ilgili bir araştırma yapabileceğim böylelikle!”
Kendisini dünyaya tanıtan ve ödüller kazandıran rollerin genelde ‘kötü ve karanlık’ karakterler olması üzerine düşünceleri sorulan ünlü oyuncu şunları söyledi: “Aslında tiyatro da yapıyorum ve tiyatroda çok daha geniş bir yelpazede oynuyorum. Fakat bir dönem, sinemada insanın daha karanlık yanlarını anlatan rollerdeydim. Aslında bu rolleri ben bulmadım, onlar beni buldu! Bu bir risk mi; bence değil. Ayrıca ajansım da gayet mutlu oldu bu işlerden! “Seven” filminde mesela benim rolüm için başkası seçilmişti aslında. Ben çekimlerden 5 gün önce dahil oldum filme. Senaryo, karakter ve elbette Morgan Freeman’la çalışmak harikaydı.”
Sekiz yıl önce tiyatro yapmak için Londra’ya taşındığını anlatan Spacey, Hollywood’da unutulmaktan korkmadığını söyleyerek şöyle konuştu: “Herkesin yeri doldurulabilir. Tek isteğim, benim yerime gelecek olanın, benim kadar sinemaya aşık olması.”
/images/100/0x0/55eb58f0f018fbb8f8bb62d3
Eski klasikleri çok sevdiğini dile getiren Spacey, son dönem yapımlarındansa Paul Thomas Anderson’ın çalışmalarını beğendiğini ve “Anderson’la çalışmak isterim. Bir de Woody Allen’la. Duydu mu acaba? Woody Allen’la çalışmak isterim. Hemen şimdi!” diyerek herkesi güldürdü. Ünlü oyuncu, korkunç rolleri canlandırdığında bile seyircinin sempatisini toplama sebebini ise “Annem!” diye açıkladı: “Annem her zaman gülümsememi söylerdi.” Gözlerinin ve sesinin etkileyici olduğu yorumlarına da sempatik bir şekilde karşılık veren Spacey, “Gözlerim 5 aldı, sesim de güzel! Artık Las Vegas’a gidip kumar masasında para kazanırken bol bol şarkı söylerim!” diye konuştu.
Aynı zamanda yönetmen ve yapımcı kimliği de bulunan oyuncu, Hollywood’un ‘sadece paraya aşık’ olduğunu ve bağımsız filmler yapmanın zor olduğundan bahsetti. Spacey, “Nedense 30 milyon dolar bütçeli filmlere kaynak bulunuyor da 10 milyon dolar bütçeli bağımsız yapımlara bulunamıyor. Neyse ki kablolu kanallar var, orada Hollywood’un ilgi göstermeyeceği siyasi, cesur filmler yapılıp gösteriliyor.” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!