"Keşke herkes benim gibi sevse"

Güncelleme Tarihi:

Keşke herkes benim gibi sevse
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 12:31

YAZAR Nermin Bezmen, ülkede yaşanan sorunların çözümünün aşktan, sevgiden geçtiğini belirterek, “Diyeceksiniz ki ‘Ülkenin bu kadar sorunu varken, dünyanın bu kadar sorunu varken aşk üzerine konuşmak da neyin nesi?’ Keşke herkes benim gibi aşkla yaşasa. Herkes benim gibi sevse. O zaman zaten bu sorunların hiçbiri kalmaz” dedi.

Haberin Devamı

"ÖZLEMİ BANA BIRAKSINLAR" - FOTO GALERİ

Bursa'da merkez Nilüfer Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşiler’ devam ediyor. Basın Kültür Sarayı'ndaki Uğur Mumcu Etkinlik Salonu'nda yapılan dün akşamki söyleşinin konuğu roman, öykü, deneme yazarı Nermin Bezmen oldu. Konuşmasında, aşkın ve sevginin her sorunu çözeceğine inandığını vurgulayan Bezmen, "Şimdi, belki de diyeceksiniz ki; ‘Ülkenin bu kadar sorunu varken, dünyanın bu kadar sorunu varken ve günlük yaşamda, toplumsal yaşamda pozitif enerjimizi alıp götüren bu kadar çok mesele ile karşı karşıya iken, aşk üzerine konuşmak da neyin nesi?’ Bunu söyleyen çok. ‘Bu çatlak kadın ne diyor? Dünyanın haline bak. O kalkmış durmadan aşktan, sevgiden bahsedip duruyor’ diyorlar. Bunu söyleyenlerin bilmediği bir şey var. Keşke herkes benim gibi aşkla yaşasa. Herkes benim gibi sevse. O zaman zaten bu sorunların hiçbiri kalmaz. Dünyada kin ve nefret ve şiddet aşksızlık yüzünden, sevgisizlik yüzünden var. Aşk ve sevgi olsa, bu şikayetlerin hiçbiri olmayacak” dedi.

Yazar olarak sürekli aşktan söz ettiği için sık sık eleştiriler aldığını vurgulayan Bezmen, eleştiri ve saldırılardan güç aldığını söyledi. Bezmen, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz, durmadan eleştirenler de var. Bunu anlayamıyorum. Herkesi aşka ve sevgiye davet eden bir kadına neden saldırırlar? Gerçi kolay yıpranan biri değilim, tırnaklarım da sağlamdır. Bir bakıma güç aldığım da söylenebilir bu saldırılardan. Okurlarım, aşkı iyi anlattığım için beni seviyorlar. ‘Aşkta nereye kadar’ sorgusunda, özellikle gençlere anlatmak istediğim, ‘Aşkın çetelesi tutulacak bir şey’ olmadığıdır. Aşkta çetele tutulmaz. Ben üç verdim, o bir. Olmaz böyle bir hesap. Bu aşkın hesabı değildir. Yalnızca iki kişi arasındaki aşktan bahsediyor değilim. Aşkı, karşı cinslerden iki kişinin münasebetinden ibaret görmek aşkı çok sınırlamak olur. Rüzgar eserken, bembeyaz bir bulut akşam güneşinin ışıklarında kızarırken, bir gül tomurcuğunu çatlatıp açarken aşık olmuyorsanız bir kişiye de aşık olamazsınız. O aşk, eksik bir aşk olur. Aşk sanırsınız da aşk değildir genellikle. İnsanı, Tanrı'nın yarattığı en büyük mucize sayıyorum. Dolayısıyla aşkı da öyle. Gerçekten o da çok büyük bir mucize. Gökte devinen yaratıcı ile hayatın içindeki aşk birbiriyle çok yakından alakalı. Sevgili gençlerin kaçırdığı olgu budur. Sanıyorlar ki, aşk diye bir masal var. Eh, onun da artık sırası geldi. Onu da alıverelim evimize. Yok öyle bir şey. Evrenin boşluğunda inanılmaz bir aşk ve sevgi var ama kalp gözüyle bakılması lazım buna. Derinden, iyice derinden, kalpten bakılması lazım. Bu duyarlıkta baktığınız zaman aşk beklemiyor, geliyor size. Tabii, aşk gelince de, onu nasıl koruyacaksınız, nasıl kollayacaksınız ve ölümsüz oluncaya kadar sizinle olmasını nasıl sağlayacaksınız? Bunu düşünmeniz gerekiyor.”
Bezmen, söyleşisini tamamlamasının ardından, okurlarına kitaplarını imzaladı ve bir süre onlarla sohbet etti.

Haberin Devamı

KİTAPLARINI İMZALADI
Bursa'da dün akşam düzenlenen ‘Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşiler’ etkinliğine katılan yazar Nermin Bezmen, bugün de Korupark Alışveriş Merkezi'ndeki D & R'daki imza güne katıldı. ‘Gönderilmeyen Aşk’ adlı yeni kitabının imza gününde okurlarıyla buluşan Bezmen, gördüğü ilgi karşısında mutlu oldu.
‘Sır’ ve ‘Aurora'nın İncileri’ adlı kitaplarının sinema filmi yapılacağını söyleyen Nermin Bezmen, “İz bırakmak arzusundayım ve yazarlığın bana bunu sağladığını hissediyorum. Okurlarımla her geçen gün daha geniş bir yelpazede buluşmak bana ayrı bir heyecan veriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!