Kendin yap kendin ye

Güncelleme Tarihi:

Kendin yap kendin ye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Podyumun ünlü isimleri fırsat buldukça yemek yaparak stres atıyorlar

Onlar da sanılanın aksine diğer kadınlar gibi yemek yemeyi, yemeklerden konuşmayı seviyorlar... Hatta yapmayı sevenleri de var... Seçtikleri yemekler onlar için birer tutku gibi... Daha tariflerini verirken bile sanki ağızları sulanıyor.

GİZEM ÖZDİLLİ

Hazır mantı

Türkiye’nin en güzel mantısını yapıyorum. Şaka şaka, Kayseri’de dostlarım var. Bana hazır mantı gönderiyorlar. Ben de sadece haşlayarak yiyorum.

DENİZ PULAŞ

Etli yaprak dolması

Etli yaprak dolması yapmayı yeni öğrendim. Haftanın 7 günü yapıp yapıp yiyorum. Salamura yaprak alıp 5 dakika limonlu suda kaynatıyorum. Bir avuç pirinç, kıyma, soğan tozu (elimin kokmasını sevmediğim için soğan kesmiyorum), rende domates ve maydanoz ya da dereotundan oluşan içi hazırlıyorum. Karıştırıp içine biraz zeytinyağı koyuyorum. Sonra birer birer yaprağa sarıyorum. Tencerenin yarısına kadar su koyup yarım saat pişiriyorum.

EYLEM ŞENKAL

Baharatlı makarna

Vejeteryan olduğum için daha çok sebze, salata ve makarna ile besleniyorum. Makarnayı çok seviyorum. Sık sık arkadaşlarımı davet edip spagetti yapıyorum. Haşladıktan sonra hiç suyunu süzmüyorum. Komili’nin baharatlı zeytinyağı ile biraz tuz koyuyorum. Çok güzel tat veriyor. Üzerine çeşitli salça sosları hazırlıyorum. Bazen de yine arkadaşlarımı çağırıp kurufasulye ve pilav yapıyorum.

DENİZ AKKAYA

Çikolatalı kek

Yemek yapmakla değil, ama yemekle aram gayet iyi. Özellikle de patatesle. Patatesle yapılan her türlü yemeğe, haşlanmışına, kızartmasına bayılıyorum. Ama mutlaka bir şey yapmam gerekseydi bu, çikolatalı kek olurdu. Ezbere bilmiyorum, tarif annemin yemek kitabında yazılı.

DUYGU DİKMENOĞLU

Zeytinyağlı fasulye

Yapabildiğim tek yemek zeytinyağlı taze fasulye. Fasulyeleri ikiye böler, tencereye koyarız. Üstüne de doğradığımız soğan ve domatesleri... Tuz, baharat, bir, iki tane küp şeker, bir çay bardağı su ve zeytinyağı, renk versin diye salçayı da tencereye koyup kısık ateşte pişirdik mi, işte size güzel bir yemek. Afiyet olsun.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!