Kendimi Türk gibi hissediyorum

Güncelleme Tarihi:

Kendimi Türk gibi hissediyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 04:23

Aslında Yunanistan’a gidecekti. Türkiye’ye gelmeyi aklının ucundan dahi geçirmiyordu. Sonra menajerinin tavsiyesini dinleyip sadece bir aylığına İstanbul’a geldi, bu şehre aşık oldu. Dahası, hayatının aşkını da burada buldu; 1.5 yıldır Serdar Ortaç’la beraber. Türkiye’ye tamamen yerleşen İrlandalı manken Chloe Loughnan, kariyerine burada devam ediyor. Ve şimdilerde oyunculuk hayalleri kuruyor.

Haberin Devamı

* Forum Fashion Week’te podyuma çıktınız. Sizin için nasıl bir deneyimdi?

- Altı senedir modellik yapıyorum ve işimi çok seviyorum. Bu işin en sevdiğim yanı da podyuma çıkmak. Forum Fashion Week de podyuma çıkmak için sabırsızlandığım, beni heyecanlandıran bir etkinlikti. Bir de diğer modellerin hepsi Türk’tü. Aralarında olmak, bana onlar tarafından kabul edilmişim, o kulübe girmişim gibi hissettirdi.

* Defilede gelinlik de giydiniz. Bu da heyecanınızı artırmış olmalı...

- Daha önce de gelinlik şovlarına katılmıştım. Ama evlilik zamanım yaklaştığı için bu kez daha bir heyecanlıydım tabii.

* Mankenlik mesleği açısından kendi ülkenizle Türkiye’yi kıyaslamanızı istesem, neler söylersiniz?


- Karşılaştırmak çok zor. Türkiye’de de, İrlanda’da da modellik endüstrisi çok büyük. Her ikisi de tamamen dünya standartlarında ve aralarında hiçbir değişiklik yok.

GELİRKEN “SADECE 1 AY KALACAĞIM” DEMİŞTİM

* Peki burada memnun musunuz hayatınızdan? “Türkiye’ye iyi ki gelmişim” diyor musunuz?


- 1,5 yıldır Türkiye’deyim. Başlarda turist gibi hissediyordum ama sonra çok alıştım. Artık burada yaşıyorum, Türk modellerle çalışıyorum, erkek arkadaşım da Türk ve kendimi hakikaten Türk kadını gibi hissediyorum.

* Geldiğiniz ilk dönem zorluk çektiniz mi? Ülkenize dönmeyi düşündüğünüz oldu mu?

- Gelmeden önce bazı endişelerim vardı. “Belki beni kabul etmezler, belki orada çalışamam” diye düşünüyordum. Ama geldiğimden beri hiçbir sorunla karşılaşmadım. Üstelik İstanbul’a aşık oldum ve geri dönmeyi hiç düşünmedim.

* Sizi herkes Serdar Ortaç’ın sevgilisi olarak tanıdı. Bir anda gelen bu şöhret, sizi şaşırttı mı?

- Önceleri evet. Serdar’ın ünlü bir şarkıcı olduğunu biliyordum ama bu kadarını tahmin etmiyordum. İrlanda’da ünlü insanlar bu kadar paparazziyle karşılaşmıyor. Daha sakin ve kendilerine dönük bir hayat yaşıyorlar. Ama burada herhangi bir restorandan çıksak, 10 tane kamerayla karşılaşıyoruz. Başlarda çok şaşırmıştım buna, garip geliyordu ama artık alıştım. Şu an hayatımın bir parçası gibi bunlar.

* Serdar Ortaç’la tanışmadan önce Türkiye’ye gelmeyi planlıyor muydunuz?

- Aslında benim Yunanistan’a gitmem gerekiyordu. Sonra menajerim arayıp “Türkiye’ye gitmen senin için daha iyi olur” dedi. Önce “Hayır” dedim. Burada yapabilir miyim bilemedim. Birkaç saat düşündükten sonra aradım, bu kez “Tamam ama sadece bir ay kalacağım, dönüş biletimi de alın” dedim. Ne zaman döneceğimi bilmek istiyordum. Ama dediğim gibi, bu şehre aşık oldum. Ve sonra da Serdar’la tanıştım.

* Böylece planlarınız değişti.


- Aynen öyle! (Gülüyor)

SERDAR’I OLDUĞU GİBİ KABUL ETTİM

* Serdar Bey’e gösterilen ilgiye şaşırdığınızı söylediniz. Aranızda bu yüzden kıskançlıklar oluyor mu?


- Ben Serdar’ı olduğu gibi kabul ettim. İlişkimize de çok güveniyorum. Beraber yaşıyoruz, bir hayatı paylaşıyoruz. Aramızda hiç kıskançlık olmuyor. 1.5 yıldır bir kere bile kavga etmedik.

* Bundan sonrası için planlarınız ne? Türkiye’de mi kalacaksınız, başka ülkelere gitmekle ilgili planlarınız var mı?

- Başka ülkelerden teklif gelirse tabii ki giderim ama kısa süreli olur. Türkiye’de kalmayı planlıyorum. Modellikten sonra oyunculuk da yapmak istiyorum.

* Bu konuda eğitim almayı düşünüyor musunuz?

- Önceliğim Türkçe öğrenmek. Bir Türkçe öğretmenim vardı, çok da iyi gidiyorduk ama işlerimin yoğunluğundan vakit ayıramadım. Şimdi bu işe yeniden hız vereceğim.

Haberin Devamı

SERDAR'IN KARİYERİNDEN SORUMLUYUM

Haberin Devamı

* Artık tek başınıza dışarı çıkabiliyor musunuz? Alışverişe, dolaşmaya vs?

- Dışarıda evdeki kadar özgür olamıyorum. Sadece kendi kariyerimden değil, Serdar’ın kariyerinden de sorumluyum. O yüzden dikkatli olmam gerekiyor.

TÜRKÇEMİ GELİŞTİRMEK İÇİN DİZİ İZLİYORUM

* Oyuncu olmak istediğinizi söylediniz. Takip ettiğiniz Türk dizileri var mı?

- İzliyorum ama Türkçe bilmediğim için anlayamıyorum. Sırf Türkçemi geliştirmek ve kulak dolgunluğu olsun diye izliyorum. Hatta ben oturmak odasında dizi izlerken Serdar geliyor, “Chloe sen ne yapıyorsun? Türkçe anlamıyorsun neden dizi izliyorsun?” diyor. “Türkçemi geliştirmem lazım, o yüzden izliyorum” diyorum ben de. En çok da “Muhteşem Yüzyıl”a bakıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!