Kendimi sürekli eleştiriyorum

Güncelleme Tarihi:

Kendimi sürekli eleştiriyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2010 00:00

Müzik dünyasına “Yalan Bi’Aşk” albümüyle giriş yapan, ardından “Otomobil”i çıkaran Sibel Mirkelam, şimdi de yeni bir maxi single üzerinde çalışıyor. Yeni çalışmasında sadece kendi bestelerine yer vereceğini söyleyen genç şarkıcı, “Amacım kalıcı olmak, bu nedenle kendimi sürekli eleştiriyorum” diyor.

Haberin Devamı

SİBEL MİRKELAM FOTOĞRAFLARI

“Yalan Bi’Aşk”tan bir yıl sonra “Otomobil”i çıkardınız, şimdi de yeni albüm üzerinde çalışıyorsunuz. Çalışmalarınızdan biraz bahseder misiniz?

- Aslına bakarsanız şu sıralar neredeyse tüm vaktim, şarkı sözü yazmak ve beste yapmakla geçiyor. ılk albümümde dört bestem vardı, “Otomobil”deki tüm şarkılar bana aitti. Bu yeni çalışmada da sadece kendi bestelerime yer vereceğim. Söz yazmak ve beste yapmak Allah tarafından verilmiş çok önemli bir meziyet. Bunun eğitim almakla ilgisi yok. ınsanın içinden gelen, ruhunda yaşayan bir olay. Ve ben de bu konuda başarılı olduğuma inanıyorum.

EYLÜLDE ÇIKIYOR   

Bu albümde sevenlerinizi bekleyen bir sürpriz var mı?      


- Onlar için romantik şarkılar yapıyorum ve şarkılarımda lirik bir kadın var. Kendi duygularımla bütünleştirdiğim için bu albümde daha farklı bir Sibel olacağını söyleyebilirim. Herkesin çok severek dinleyeceği bir albüm olacağına inanıyorum. şarkılarım yine dillere dolanacak.

Ne zaman piyasada olacak?

- Eylül ayında çıkarmayı planlıyorum.

“Otomobil” de bir maxi single’dı. Neden albüm yerine maxi single çıkarmayı tercih ediyorsunuz?

- Müzikseverlerin hızlı tüketim talebine cevap vermek için artık çalışmalarımızı böyle sunmamız gerektiğini düşünüyorum.

EĞİTİMLİ ŞARKICI

Siz müzik eğitimi almıştınız değil mi?
 

- Evet. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı bitirdikten sonra Haliç Üniversitesi’nde Türk Müziği master’ı yaptım. Yani eğitimli bir şarkıcıyım.

Uzun yıllardır sahnelerdesiniz, ancak ilk albümünüzü çıkaralı çok olmadı. Neden o kadar zaman beklediniz?

- Aslında uzun süren bir yolculuk oldu. Öncelikle birtakım şeylerin oturması gerekiyordu. Okulum bitti, ardından master’ımı tamamladım. Kendimi dolu dolu hissetmek için sabretmem gerekiyordu, ben de öyle yaptım, uzun süre sabrettim. Albüm yapma isteğim iyice büyüyünce de kararımı verdim ve çıkardım.

Haberin Devamı

HİÇ ACELEM YOK

İlk albümümle iyi bir çıkış yaptım. Emin adımlarla yavaş yavaş ilerlemek istiyorum. Doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım diye sürekli kendimi eleştiriyorum ve zaman içinde çok iyi bir yere yerleşeceğimi düşünüyorum. Amacım kalıcı olmak ve şarkılarımla anılmak. Bunun için de hiç acelem yok, şarkılarımla vakit geçireceğim çok zamanım var. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!