Kendi kanınızla güzelleşin

Güncelleme Tarihi:

Kendi kanınızla güzelleşin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2010 16:30

Botoks ve dolgulara devam ancak bıçak altına yatmak en son noktada gerekli. Çünkü yeni estetik trendlerinde yaşa göre önce kremlerden yararlanmak, olabildiğince neştersiz yeni yöntemlerle güzelliği doğal olarak sunmak ön planda. İşte uzmanlarından yeni trendler.

Haberin Devamı

Özellikle kadınların artık son yıllarda vazgeçilmezi haline gelen estetik operasyonlar artık yerini daha doğal yöntemlere bırakmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda birbirinin kopyası kadınların yerini artık “kişiye özel” çözümlerle güzelleştirilmiş kadınlar alıyor. Örneğin mezoterapi, artık şişler sokularak ağrılı acılı bir yöntem değil. Karın yağlarını aldırmak için liposuction gibi işlemlerden önce estetik akupunktur yaptırabiliyorsunuz. Saçlarınızla sorun yaşıyorsanız bunun da çözümü kendi kanınızla tedavi olmanız. Bu yöntem kök hücre tedavisiyle kendi saçlarınıza yeniden kavuşmanıza, var olanların da dökülmesine engel olmayı amaçlıyor.

 

ACU-LİFT NE YAPIYOR?

Estetik ve akupunktur? İkisini bir arada düşünmek biraz zor gelebilir. Acu-lift yöntemi ise  aklınıza takılanların cevabı: Ameliyat ya da ilaçların yan etkileri, riskleri olmaksızın doğal yaşlanma belirtilerini azaltmak için yüz ve kulağa uygulanan akupunktur diye açıklanabilir. Akupunkturla uyarılan bölgesel sinir uçları, zayıf kasları güçlendirmeye, kan ve lenf dolaşımını artırmaya çalışıyor. Estetik akupunktur, bu etkileri ile yüze ve selülitli bölgelere daha fazla kan tedarik etmek suretiyle cildin daha canlı, daha parlak, daha temiz görünmesine, artan lenf drenajı ile atık madde ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılarak şişliklerin azalmasına, kasların güçlenmesi ve cilt esnekliğinin artması sonucu ince kırışıklıkların nispeten düzelmesine yardımcı oluyor. Uygulanan işlem sonrası güçlü bir cilt altı yapısı sayesinde cilt, potlaşmaktan kurtuluyor ve sarkmalara karşı koyuyor. Böylece yüz ovali, zamanla yeniden oluşuyor. Aynı zamanda yağ metabolizmasını düzenleyerek selülitik görünümün düzelmesine, bel ve göbekteki yağlanmanın azalmasına yardım ediyor.

 

KENDİ KANINIZLA SAÇ

Haberin Devamı

Güzelliğin önemli parçalarından biri olan saçlar da estetik gerektirebiliyor. Saç dökülmesi son yılların en önemli sorunlarından biri. Saç dökülmesine çözüm getiren şampuan ve serumların yanı sıra saç ektirme de geçtiğimiz yılların en önemli yeniliklerinden biriydi. Şimdilerde ise saç dökülmesine plazma kök hücre tedavisiyle çözüm getiriliyor. Kendi kanınız, sizi geçmişe götürmeye hazır. Ölmeye yüz tutan saç kökleriniz ve zayıflayıp tüy haline gelen saç telleriniz, plazma kök hücre tedavisiyle canlanıp eski sağlığına kavuşmaya yardım ediyor.

 

BOTOKS, DOLGU VE LAZER

Haberin Devamı


90’lı yıllarda ameliyata sıcak bakmayan ya da mevcut kırışıklıkların görünümünü düzeltmek isteyenlerin imdadına yetişen botoks ve dolgular, bugün hala popülerliğini koruyor. Yüz bölgesinde, alın, göz çevresi ve dudaklara uygulanan botoks, bugün geçmişe oranla daha da  popüler. Çünkü basit bir girişimle, ulaşmak istenilen sonuca kısa, ağrısız, neştersiz ulaşmayı sağlıyor.

 

Lazer uygulamaları da yine tercih edilen cerrahi müdahale dışındaki yöntemler arasında popülerliğini koruyanlar arasında. Yine 90’lı yıllarda öne çıkan lazer, bugün kullanım alanı genişleyerek güzellik sektörüne hizmet ediyor. Botoks, dolgu ve lazer gibi uygulamaların popülerliğini korumasındaki sebeplerden biri de 10-15 dakika gibi kısa bir sürede yapılması, nekahat süresi gerektirmemesi, uygulama sonrası normal hayata ya da iş yaşamına devam edebilme rahatlığı sağlaması ve arzu edilen sonuçları vermeye yardımcı olması birçok kadının ve doktorun tercih ettiği yöntem olmasını sağlıyor.

 

POPOLAR YUKARI

Haberin Devamı

Cerrahi müdahalelerde ise popüler olanlar her zamanki gibi meme implantları. Halk arasında silikon olarak adlandırılan implantlar, küçük göğüslerinden yakınan, sarkmalardan rahatsız olan kadınların imdadına yetişiyor. Ancak öncelikle göğülerin dirileşmesini sağlayacak serum ve krem benzeri uygulamalar da ameliyat öncesinde tavsiye edilenler arasında yer alıyor.

 

Enjeksiyon yöntemi ile göğüs ve kalça bölgelerini dolgunlaştıran yeni bir yöntemde Macrolane. Hyaluronik asit temeliyle üretilmiş yöntem olan Macrolane, göğüs, baldır, kalça gibi vücudun çeşitli yüzeylerinde hacim ve dolgunluk sağlıyor. 12-18 ay kalıcılık süresine sahip yöntem, liposuction sonrası yüzeyde oluşan olası çukurlaşmaları eşitlemek için de kullanılabiliyor. Son yöntem olarak da implantlar geliyor. Popo implantları ise günümüzde ve gelecekte trendini giderek yükselten uygulamalar arasında hızla artıyor. Brezilya’da olmazsa olmaz trendlerin başında gelen kalkık ve diri popolar, ülkemizde de en fazla talep edilen estetik müdahaleler arasında yer alıyor. Bu konuda en çok uygulama yapılan ülke Brezilya. Çünkü Brezilya’da bir kadın için diri ve kalkık popo şart! Egzersizle mümkün olduğunca diriliğin ve kalkıklığın uzatıldığı popolar, zamana ve yer çekimine yenik düşünce de implantlar devreye giriyor.

 

KREMLER ÖNEM KAZANIYOR

Haberin Devamı

Günümüzde çoğu doktor, estetik müdahalelerden önce hastalarına iyi ve doğru seçilmiş kremlerden yararlanmalarını öncelikle öneriyorlar. Özellikle 30’lu yaşlarına giren kadınların, ciltlerinin mevcut sağlıklı durumunu kremlerle desteklemeleri, ancak zamanla gelişen müdahalelerde noninvaziv yani cerrahi olmayan müdahaleleri uygulatmaları, yaş çok ilerleyince, krem ve neştersiz müdahalelerin yetersiz kaldığı durumlarda operasyonlara başvurulması gerektiğini söylüyor. Krem deyince de pahalı kremlerin her zaman iyi olmadığını, uygun fiyatlı ve cildin isteklerine cevap veren doğru seçilmişlerin yarar sağlayabileceklerini de özellikle belirtiyorlar.

 

OP. DR. SEYFİ AKBAY

Haberin Devamı

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

 

“Tek başına bir yöntem işe yaramaz”

 

“Günümüzde çok trend var. Bunlar mevsime göre değişiyor. Yaz sonrası daha çok vücut şekillendirme etkin oluyorMeme implantları popülerliğini koruyor. Popo trendi son yıllarda öne çıkmaya başladı. Kalkık ve diri popolar çok tercih ediliyor. Göz kapak cerrahisi de yoğun ama ameliyat dışı girişimler de bu alanda çok gündemde. Ancak son yıllarda pratik yöntemlerle vücudu küçük küçük şekillendirmek, bir takım deformiteleri görüp toparlamak moda. Vücut dışında yani yüzde yapılan uygulamalarda neşter değmemiş, yüzün doğallığını destekleyen yöntemler popüler. Cerrahi dışı uygulamalar bu yüzden ön plana çıkıyor. Botoks, dolgu ve lazer bu yöntemlerin başında geliyor ve uzun süre de sürecek. Her yaşa uygun farklı uygulamalar yapılıyor. 30 yaş’a uygulanan yöntemle 60 yaşa uygulanan elbette ki farklı. İnce çizgiler ve sarkmalar dolgu ve botoksla çözümlenebiliyor. Ben kadınlara ister cerrahi müdahale yaptırsın, ister basit uygulamalarla görünümünü korumayı desteklesin her zaman kremlerden yararlanmasını tavsiye ediyorum. Çünkü cildi uygulama öncesi ve sonrası desteklemeniz gerek. Su tutma kabiliyetini artırmanız, esnekliğine katkı sağlamanız gerek. Örneğin, Nivea Visage Expert Lift, cildin sıkılığını artırmaya, kısa sürede sarkmaları toparlamaya ve var olan kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olan bir krem. Ürünün içeriğinde bulunan ve estetik uygulamalarda benim de yoğun olarak kullandığım hyaluronik asit, sıkı ve pürüzsüz bir cilt sağlamayı amaçlıyor. Bioxilift ise yıllar geçtikçe kolajen bağların zayıflaması ve matrikslerin bozulmasıyla oluşan sarkmaları toparlamaya, yüz hatlarını doğal yolla ve uzun süreli olarak yeniden şekillendirmeye yardımcı oluyor. Expert Lift Serisi’nin estetik uygulamalara duyulan ihtiyacı azaltacağını veya geciktireceğini düşünüyorum. Tabii ki ne ameliyat ne de kremler tek başına çözüm olamaz. Bunların hepsi birlikte olduğunda muhakakkak belirli bir yaş dilimi içinde kişileri iyi gösteriyor. Anatomik deformite yoksa bunların hepsinin kombine edilmesiyle iyi sonuçlar elde ediliyor.

 

DR.EMRE ÇİÇEK

Medikal Estetik ve Akupunktur Uzmanı

 

“Akupunktur, estetiğe hizmet veriyor”

 

“Saç dökülmesiyle ilgili gerçekleştirdiğimiz kök hücre tedavisiyle pek çok erkeğin ve kadının yüzünü güldürüyoruz. Kendi kanınız özel bir işlemden geçirilerek, akyuvarlar ve trombositler ayrılıyor, elde edilen iksir saçsız veya seyrelmiş bölgeye enjekte ediliyor. Bu uygulama temel doku yenilenmesine dayanıyor. Vücudumuzda bulunan kök hücreler zaten herhangi bir yara durumunda devreye girerek yeni doku oluşturuyorlar. Bu işlemde de kök hücreler uyarılarak hızla devreye girmesi ve doku yenilenmesinin oluşturulması hedefleniyor. Toplam 30 dakika süren işlemde herhangi bir acı, iz oluşmuyor. Ayda bir kez olmak üzere üç ay süreyle uygulama yapılıyor. Estetik akupunktur da uygulamalarımızdan biri. Bu yöntemi seçen çok kişi var. Yaptıranlar sıklıkla birkaç tedaviden sonra gelişmeleri fark ederler. Yaklaşık 12 seanslık bir tedavi küründen sonra sonuçlar çok daha etkileyici ve uzun süreli oluyor. Çenealtı (gıdı) sarkmalarında, ince çizgilerde azalma, cilt tonunda artış, göz kapağı düşmelerinde azalma, sarkmış ciltte toparlanma, ciltte doğal olarak içeriden nem artışı, kollajen üretiminde artış, porlarda sıkılaşma ve daralma, cilt canlılığında, parlaklığında artış, yüzdeki ödemin uzaklaştırılması, yaşlanma sürecinde duraklamaya yardım, akne ve diğer cilt problemlerinde de olumlu gelişmeye yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Ruhsal olarak mutluluğunuz da cabası. İğne korkusu olanlara da lazer ya da manyetik akupunktur uyguluyoruz.”

 

DR. GIOVANNI SALTI

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

 

“Jel yardımıyla dolgunluk veriyoruz”

 

“Plastik cerrahlar, yıllardır vücudun değişik bölgelerinde hacim katmak için hastanın kendi vücut yağını kullanıyorlardı. Oysa bugün cerrahi müdahale olmadan vücudunuzu formda tutmanızı sağlayan yeni yöntemler var. Bunlardan bir tanesi de Macrolane; kaybolan vücut hatlarının yeniden oluşturulmasında yardımcı yeni bir ürün. Göğüsleri, dekolteyi, kalçaları ve diğer vücut bölgelerini yeniden biçimlendiriyor. Macrolane, stabilize edilmiş hyaluronik asit içeren bir jele dayalıdır. Söz konusu jel, vücutta doğal olarak yayılır ve cildi, taze ve yumuşak tutarak istenilen hacmi kazandırmaya yardım eder. Enjeksiyon yöntemiyle uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Uygulama sonrası herhangi bir yara izi kalmayacağı gibi genel anestezi ya da hastaneye yatma da gerektirmiyor. Macrolane yöntemiyle göğüs, baldır, kalça gibi çeşitli yüzeylere dolgunluk sağlanıyor. Özellikle göğüs şekillendirme özelliğiyle kadınlar tarafından tercih ediliyor. Emzirme ya da zayıflama sonucu hacim kaybı olan, asimetri sorunu yaşayan kişilerde tatmin edici sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bu yöntem ayrıca cup ölçüsünü de cerrahi müdahaleye gerek olmadan artırmak isteyen kadınlar için de uygun.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!