Kelliğe çare çinkolu ekmek

Güncelleme Tarihi:

Kelliğe çare çinkolu ekmek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 11:32

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak ortak proje ile içeriğinde ağırlık olarak çinko maddesi bulunan, saç dökülmesini önleyici ekmekler üretilecek.

Halk Ekmek Müdürü Ali İlkbahar, saç dökülmesini önleyici ekmek üretmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile proje çalışması yaptıklarını belirtti. Ekmeğin içeriğinde çinko maddesinin ağırlıklı olarak kullanılacağını anlatan İlkbahar, "Çinko eksikliği saç dökülmesinin en önemli nedenidir. Biz üreteceğimiz ekmeklerle içeriğinde bulunan çinko maddesi ile bu eksikliği kapatacağız" diye konuştu.

"Dünyada en fazla saçları dökülen millet olan Türklerin bu derdine deva olacağız" diyen İlkbahar, şunları kaydetti:

"Bu çalışmaya bir üniversiteyi de dahil edeceğiz. Ekmeğin içinde bulunacak çinko ağırlıklı maddelerin bekleme süresini henüz bilmiyoruz. Örneğin, bu maddeler 15 gün beklerse biz bu ekmeği 15 günde bir üreteceğiz. Yani üretimi normal ekmek gibi olmayacak. Belki de satışını tıbbi ekmekte olduğu gibi hastaneler kanalıyla yapacağız."

HER KESİMDEN MÜŞTERİMİZ VAR

Halk ekmeğin ağırlıklı olarak dar gelirli kesimlere hitap ettiğini ifade eden İlkbahar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekmeğin burada hijyenik ortamda üretilmesinden dolayı Ankara`da ciddi anlamda talep patlaması var. Artık müşterimiz gruplara ayrıldı. Dar gelirli insanlar saatlerce kuyruklarda bekleyerek bizim ekmeğimizialmak istiyor.

Bunun yanı sıra normal gelir seviyesinde olan insanlar da sadece lezzetinden ve doyurucu olmasından dolayı ekmeğimizi talep ediyorlar. Bir de gelir seviyesi yüksek gruplarda bulunan insanlar var. Bunlar da halk ekmeğini hijyenik ortamda üretilmesinden dolayı tercih ediyorlar. Böylesine geniş bir tüketici kitlesinin ekmek talebini günde 1 milyon 200 bin ekmek üretmemize rağmen karşılamıyoruz."

ALO ŞİKAYET HATTI

İlkbahar, kendilerine zaman zaman halk ekmekle ilgili şikayetleringeldiğini belirterek, birçok vatandaşın veya büfe sahibinin şikayetlerle ilgili olarak hangi telefona başvuracaklarını bilmediğini anlattı.

Şikayetlerin anında değerlendirildiğini ifade eden İlkbahar, vatandaşların veya büfe sahiplerinin halk ekmekle ilgili şikayetlerini, "397 31 97" numaralı telefona bildirebileceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!