Kediler kongresinde tartışma çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kediler kongresinde tartışma çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2005 22:30

Masume’nin bebeleri artık iyice büyüdüler. Büyüdüler ama onların geleceklerinden endişe duyan ana Masume, galiba kongrede kendileriyle alınan kararlardan çok rahatsız olmuştu. Geceleri gözlerine uyku girmiyordu. (Sezai BAYAR)

İşte öyle kâbuslu gecelerden birinde, uykuya geçtiğinde gördüğü rüya çocuklarının geleceğine ilişkin korkularını arttırmıştı.

/images/100/0x0/55eb01f8f018fbb8f8a4fc8a

Rüyasında, tüm kediler bir öğle vakti hurda arabanın altında toplanma kararı almışlardı.

Bir anlamda site kongresine karşı “önlem” toplantısıydı bu.

Ne yapabilirlerdi? Site sakinlerinden kim ve kimleri daha yanlarına çekebilirlerdi? İşe çocuklardan mı başlasalardı? Ne de olsa, onlar anne ve babalarını etkileyebilirlerdi. Hayvan sevgisinin aile bireyleri tarafından öğretilmesi, bu sevginin sadece okullardaki öğretmenler tarafından değil, aile bireyleri tarafından aşılanması gerektiğini biliyorlardı. Ama roller değişebilirdi. Çocuklar eğer bahçede yaşam mücadelesi veren kendileri hakkında ailelerini etkilerlerse işler daha da kolay olabilirdi.

Masume taşın üstüne çıktı:

-Arkadaşlar çocuklara, özellikle kız çocuklarına karşı kesinlikle katı tavırlı olmayın. Onlara yaklaşın ama sakın patilerinizle bir yerlerini çizmeyin. Onlara kendimizi sevdirirsek aileleri de sevebilirler.

Masume’nin bu teklifine Reis karşı çıktı:

-Önce anne ve babalar bizi sevmeli. Nasıl ki bizi besleyen aile bireyleri hepimizi sevip koruyarsa diğerleri de öyle olmalı.

Nataşa lafa atıldı bu kez:

-Arkadaşlar önce nüfus planlaması yapmalıyız. Öyle zır-pırt doğurarak sayımız artarsa insanların gözleri korkar. Zaten kendi nüfus artışlarını planlayamıyorlar. Baksanıza Doğu ve Güneydoğu’da bazı anne ve babalar çocuklarının sayısını bile akıllarında tutamıyorlar. Onlar aç bilaç. Bir de buna bizim çoğalmamız eklenirse, hem ayak altında fazla göze batarız, hem sınırlı sayıda olan ve bize yemek getirenleri bıktırırız.

Masume, kediler kongresinin başkanı olarak tekrar taşın üstüne çıktı ve elindeki gündem maddesini okumaya başladı.

-Gündemin ikinci maddesine geçiyorum. Kendimizi savunmak için neler yapmalıyız? Öncelikle site yöneticilerinin tavırlarını yumuşatmak için stratejimiz ne olmalı? Misilleme mi yapalım, yoksa ılımlı mı davranalım?

Kongrenin en can alıcı maddesiydi bu. Hepsinin geleceği, alacakları karara ve çizecekleri stratejiye bağlıydı. Bu topraklardan gitmemekte kararlıydılar. Ancak koparacakları haklar için kademeli bir plan uygulamalıydılar. Önce site sınırları içinde taraftar sayısını arttırmalı, süratle hayvan hakları derneğini hayata geçirmeli, yasal haklarını yüksek sesle dile getirmeliydiler. Sessiz kaldıkça ezileceklerini, sürüleceklerini belki de aylardır haber alamadıkları iki arkadaşları gibi faili meçhuller arasına katılmak için sıralarını bekleyeceklerdi.

Parmağını kaldırıp söz isteyen bu kez Masume’nin yavrusu Karambo’dan başkası değildi:

-Ben siyaseti bilmem. Daha okuma yazma bile bilmiyorum. Ama acaba misilleme yapsak diyorum. Yani bizi düşman görenlere karşı bir hareket. Mesela kongrelerinde bize karşı olanların kapılarına işemek gibi. Pek fazla zararlı birşey değil. En fazla kokar. Ya da kaka yapmak gibi…

“Olmaz” diye araya giren bu kez Benek’ti:

-Olmaz çünkü biz ailemizden aldığımız terbiyeye göre kaka yaptığımızda onu örtmek zorundayız. Örtmemek, açıkta bırakmak önce kendimize, sonra insanlara karşı son derece saygısızlıktır. Zaten kapının önünde bu işi yaparsak, toprağı oraya nasıl götürebiliriz. Onun için eylemimize belki işemekle başlayabiliriz. Aslında ben işemeye de karşıyım.

Benek’in önerisi alkışlarla karşılandı.

Çevre duyarlılığı ağır basmıştı.

Kediler acaba çevreci miydi? Yeşiller Partisi kurma gibi düşünceleri var mıydı?

Sevgiler,

Sezai

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!