Kaynanalar daha gergin

Güncelleme Tarihi:

Kaynanalar daha gergin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2005 00:12

Kanal D’de yayınlanan ‘Size Anne Diyebilir miyiz’ evinde, kızlar cephesinin damatlara nazaran daha kavgacı olduğu ilk hafta ortaya çıkmıştı. Ve o günden bu yana kavgalar sürüyor. Kaynanalar ve damat adaylarını merak ediyorsanız da, işte size onların çarpıcı özellikleri.

Belma Aksu

Zeki olduğuma inanıyorum

Ankara’dan oğlu Gökhan ile yarışmaya katılan 54 yaşındaki kayınvalide adayı Belma Aksu, eve ilk girdiği andan itibaren konuşmalarıyla ve özellikle köpeği Tatlış’la dikkatleri çekti ve ilk haftanın kayınvalidesi seçildi.

Ankara’da başbakanlıkta 18 yıl Özel Kalem Müdür Yardımcılığı, Özel Kalem Müdürlüğü yapan Belma Aksu, emekliliğinin biraz erken olduğunu belirterek, kendisindeki boşluğu ‘Size Anne Diyebilir miyim?’ evinde tamamladığını dile getiriyor.

Gökhan’ın tek çocuk ve çapkın bir delikanlı olduğunu belirten anne Aksu, oğlunun da kendisi gibi renkli bir yapısının olduğunu vurguluyor. Evde İnci ve Günay Hanım’la gerginlik yaşadığını belirten Belma Aksu, bunun alışveriş krizinden çıktığını belirterek, şöyle diyor:

‘Ben daha önce gereksiz yazdırılan siparişlere çok üzülmüştüm. Arkadaşlar, buraya pekmez, örgü peynir, kaşar peynir gibi çeşit istiyor. Kendi evlerinde böyle olduklarını zannetmiyorum. Buraya her şey gelebilir mantığıyla hareket ediyorlar. Bu cimrilik, sıkılık değildir. Gelin adaylarının daha mütevazi davranmalarını isterdim. Günay Hanım da bunlara bozuldu ve köpeğim ile ilgili problem yaratıp bana tepki gösterdi. Ben çalışma hayatında olduğum için bazı şeyleri anlayabiliyorum. Zeki olduğuma inanıyorum. Altıncı hissim kuvvetli. Biraz toplumda ön planda, başarılı iseniz muhakkak kusur arıyorlar ve doğruyu söylüyorsanız biraz dikkat çekiyor. Gelin adayı olarak oğlumun verdiği isim üzerine yoğunlaşacağım. Ama ben Seval’i beğeniyorum.’

Gökhan Aksu

Daldan dala çok atladım

Ankara’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan 24 yaşındaki Gökhan Aksu, yarışmaya annesi Belma Hanım’ın isteğiyle katıldıklarını belirtiyor.

Düzenli bir hayat ve evlilik isteyen Gökhan Aksu, daldan dala çok atladığını da açıkça söylüyor. Sık sık sevgili değiştirdiği için, kendisinin de yarışmaya katılmayı tercih ettiğini ifade eden Gökhan Aksu, arkadaşlıklarıyla ilgili de şunları söylüyor:

‘Şimdi bu evde çok iyi altı arkadaşım var, onları tanıyorum. Artı gelin adaylarından Billur ve Seval vardı. Ama annem Billur’u uygun görmemiş. Daha doğrusu anladığım kadarıyla diğer adayların da anneleri uygun görmüyor. Ama belli olmaz. Ben fizik olarak Billur’dan hoşlandım. Tanımak lazım. Annemle Seval konusunda hem fikiriz. Ama eve girdiğim zaman hiç düşünmediğim bir kişi belki de beni etkileyebilir. Şu an fiziken düşünüyoruz, konuşuyoruz, hiçbirini tanımıyoruz. Buraya giren arkadaşlardan Sabri ve ben iddialıyız diyebilirim. Gözler renkli değil, esmeriz ve farklıyız. Ben kendime göre iddialıyım ama illa da burada evleneceğim diye birşey yok!’

Adviye Özcan

Dedikoduyu sevmem

Kızının başvrusuyla ‘Size anne Diyebilir miyim?’ yarışmasına oğlu Doğan ile birlikte İzmir’den katılan 52 yaşındaki 3 çocuk annesi Adviye Özcan, deniz subayı bir oğlunun daha olduğunu belirtiyor.

Yarışmaya girmelerinin sebebini oğlunun gönlüne göre iş bulamaması olarak açıklayan anne Özcan, ‘Ablası yarışmaya, belki şansı döner diye ikimizden gizli başvurdu. Burada kendime yakın bulduğum iki gelin adayı var. Hepsi seçilmiş, mükemmel kızlar. Ailelerine teşekkür ediyorum. Hiç biriyle sorunum şimdiye kadar olmadı. Zaten benim huyum en ufak bir sorunu gizlemeden yüzlerine söylemektir. Arkadan dedikodu yapmayı sevmiyorum. İkaz etmeyi seviyorum’ diyor.

Alışveriş listesi yapılırken yaşadığı bir anlaşmazlık olduğunu belirten Özcan, bu tartışmayı şöyle anlattı:

‘Ben alışveriş listesine iki gelin adayı tarafından yazılan yufka ve hazır kek siparişine karşı çıktım. Çünkü benim elimden her şey geliyor, zamanımız bol. ‘Bilmiyorsanız ben size öğretirim isterseniz’ dedim. Onlardan biri, ‘ben senin gelin adayın olamam Adviye Hanım, çünkü sen sıkı bir insansın’ dedi. Ben sıkı falan değilim. Ben zamanımız bol ve elimden geldiği için söylemiştim sadece. Sonra benden özür diledi kendisi. ’

Doğan Özcan

Ablamın zoruyla katıldım

‘Size Anne Diyebilir miyim’ yarışmasına İzmir’den katılan 25 yaşındaki Doğan Özcan, ablasının zorlamasıyla buraya girdiğini vurguluyor.

Doğan Özcan, çok iddialı olduğunu da vurgulayarak, yarışmayla ilgili düşüncelerini şöyle açıklıyor:

‘Yarışmaya bilinçli olarak katılmadım. Aslında evlilik aklımın ucundan bile geçmiyordu. Evlilik anlamında beni yıpratan çok olay oldu. Çok zor bir insan olduğum için kimseye güvenemiyorum. Kırılgan bir insanım. Aşk için mücadele ederim ama annemin son sözü benim için çok önemli. Aşkımı anneme inandırırsam, kesin evet der. Bu yarışmada çok iddialıyım birinci olup bu evden evlenip çıkacağıma da inanıyorum.’

Günay Bilal

Semra’yı üzerime salıyorlar

Yarışmaya İstanbul’dan katılan 53 yaşındaki emekli öğretmen Günay Bilal, oğlunun isteğiyle buraya geldiğini ve çok mutsuz olduğunu belirtiyor. Günay Bilal, ‘Allah’ın takdiri bu. Yoksa ben hiç burada görünmeyi istemedim. Hiç sevmediğim olayların içindeyim. Tatsızlıklar olabilir. Buraya başka amaçla gelmiş insanları görüyoruz. Kızlar da bunu görüyor ve söyleyemiyor, korkuyor. Yani hayvanları koruyan insanlar tarafından oluşturulan bir ortam var burada. Bir de, arkadan beni kötüleyip Selma’yı üstüme salıyorlar. Belma Hanım yapıyor bunu. Benim bu yaştan sonra bir beklentim yok. Benden ne sanatçı olur, ne başka birşey. 54 yaşına geldim. Ne mal da, ne mülkte gözüm var’ diyor.

Sabri Bibal

Annem bana uyacaktır

Borsa ile ilgilenen bir bankacı olduğunu belirten 27 yaşındaki Sabri Bilal, ‘Ben böyle bir programla evleneceksem, çok farklı olacak, hissediyorum. Çeşitli günlere ve tarihlere inanıyorum. Sanki böyle önemli günlerde hayatımla kesişen şeyler olduğuna inanıyorum’ diyor.

‘Annem rüyasında Öznur’u gördükten sonra bu durumu konuştuk. Bir karar verdik ve o idealin peşinde gitmeye karar verdim. İçimi bir heyecan kapladı ve ümitli ve heyecanlıyım’ diyen Sabri, kameralarla yaşamanın kendisini biraz gerdiğini de vurguluyor. Sabri, gelecekle ilgili düşüncelerini ise şöyle özetliyor:

‘Annemin beğendiği, tanımamı istediği dört insan var. Ayşin, Seval, Öznur ve Aysel. Ben Nurçin’i söyledim. Ama annem bana uyacaktır ve benim mutluluğumu düşünecektir.’

Belma Hanım’ın köpeği

kavgaları alevlendiriyor


Belma Hanım’ın köpeği Tatlış, evdeki kayınvalideleri birbirine düşürmeye devam ediyor. Günay Hanım da, Tatlış için yazdığı şiiriyle Belma Hanım’ın büyük tepkisini çekti. Yedi kıtalık şiirinin bir kıtasını geçen gün okuyan Günay Hanım, şiirde, ‘Sidiği parfüm, b.ku lokum’ deyince, Belma Hanım’ın, ‘Bir de eğitimcisiniz, çok terbiyesizsiniz’ tepkisiyle karşılaştı. Ortalık da yeniden alevlendi.

Belma Hanım’la sık tartışan bir diğer isim ise İnci Hanım. İnci Hanım, Belma Hanım’ın ortalığı karıştırdığını vurgularken, Belma Hanım ise ‘Kendisi kızları kendi tekeline almaya çalışıyor. Genç kayınvalide adayı olduğu için, kayınvalideden çok arkadaş gibi onlarla. Bu da yanlış’ sözleriyle karşılık veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!