Kayak modası gözünüzü korkutmasın

Güncelleme Tarihi:

Kayak modası gözünüzü korkutmasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2013 00:00

Kayak kıyafeti ve malzemesi konusunda artık seçenek bol. Kayak profesyonellerine hangi markaları tercih ettiklerini sorduk.

Haberin Devamı

Bir tarafta dünyaca ünlü Fransız moda devi Chanel’in 2 bin 480 sterlin (7 bin 75 lira) değerindeki kayak takımları ve Dior, Valentino gibi markaların 2 bin dolarlık kürklü zımbalı kar botları, diğer yandan 500 liraya tepeden tırnağa kayak kıyafetleriyle donanmanızı sağlayan Marmara Forum’daki Decathlon mağazası.... Kayak malzemesi satan mağazalar artık ülkemizde çeşit çeşit.
 Nişantaşı, Akkavak Sokak’taki outdoor malzemeler satan mağaza Adventure Rebuplic, durumun en popüler örneği. Getirdiği markalarla birçok ihtiyacı gideriyor, kayak merkezlerinin ünlü simalarına pratik çözümler üretiyor. Geçen hafta yönetmen Kudret Sabancı uğramış, Lafuma marka bot, pantolon, polar, termal içlik ve çanta almış mesela. Bir tek kayak ceketini Millet’den seçmiş. Meslektaşı Semih Kaplanoğlu’nun bu mağazadan aldığı kayak ceketi ve pantolonu da Millet; bere ve kayak çorabıysa Lafuma. Oyuncu Mete Horozoğlu da tüm malzemelerini Killy’den seçmiş.
Son zamanların en popüler kayak mağazalarından biri de Mecidiyeköy Trump Tower yakınlarındaki Zula. Snowboard’çular için havalı ve renkli seçenekler bulmak mümkün. Kayak merkezlerinde biraz farklılaşmak isteyenler için bu mağazada satılan
686, Bataleon, Capita, Dragon gibi markalar doğru seçenek.

Haberin Devamı

Profesyonel kayak markalarından şaşmıyorum
Sedef Karamehmet
Ev hanımı

Kayak kıyafetlerimi dağdan alırım. Çünkü daha çok çeşit bulabiliyorum. Profesyonel kayak markası kullanıyorum, sevdiğim bir ayakkabı çanta markasının dağ kıyafetlerini almıyorum. North Face, Burton ve Bogner sevdiğim markalar. Moncler de güzel ancak sadece ceketlerini beğeniyorum.
Kayak öncesi/sonrası için ayakkabı markalarından Sorel çok kullanışlı ve rahat.

Her sene değiştirmeye gerek yok
Selim Hamamcıoğlu
İşadamı

Bogner ve Northface benim için en rahat ve kullanışlı markalar.
Moncler daha moda yanlıları için.
Soğuk havalarda Northface en iyisi. Trend benim için pek önemli değil.
Zaten senede bir iki hafta giyilen bir kıyafet. Her sene değiştirmeye hiç
gerek yok.

Konfor şıklıktan daha önemli
Fatoş Altınbaş Sarıgül
Öğretim görevlisi

Kayak alışverişimi yurtdışından yaparım. Avrupa’da daha fazla renk ve çeşit var. Kayak yaparken benim için konfor, şıklıktan daha önemli. 4-5 yıldır snowboard yaptığım için, hareket kabiliyeti veren, sıcak tutacak kıyafetler almaya özen gösteriyorum. Vuarnet ve Quechua marka board pantolonları ve montları severek kullanıyorum. Kayak kıyafetlerinde renkli pantolonlar favorim. Kayak veya snowboard kıyafeti alırken işin püf noktası, içinde rahat edeceğiniz kıyafetler seçmek ve kalın olmayan fakat termal özellikli kıyafetleri tercih etmek.

Haberin Devamı

Kilit aksesuar eldiven
Zeynep Mutlu
İş kadını, yönetici

Kayak malzemelerimi genelde o sırada bulunduğum kasabalardan alıyorum,  güncel, son teknolojiye uygun kıyafetler bulabiliyorum. Geçen sene Soral bot aldım, çok da memnun kaldım. Süse düşkün olmayan kayakçılar bu botlardan giyiyor. Markalardan Rossignol, Prada, Bogner, Spx, Ralph Lauren ve Ski line rahat ve kullanışlı. Eldiven çok önemli; hem modaya uygun olmalı hem de hareket kabiliyetimi sınırlamamalı. Çok pahalı veya çok süslü olması şart değil. Son yıllarda kask takmaya başladım, güvenlik için çok önemli.

Kişiye özel gözlük yaptırıyorum
Çiçek Güney
Milli Snowboard’çu

Kayak ve Snowboard alışverişi için SPX (Sport Point Extreme) mağazalarında satılan Burton markasını tercih ediyorum. Her sezon başı, Burton ailesinden Analog markasından sezonun renklerinden snowboard pantolonu, alıyorum. Kayak gözlüğü için Oakley markasını tercih ediyorum.  Kişiye özel tasarımlarıyla kendi gözlüğümü kendim yaratıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!