Kayak merkezlerindeki en iyi 10 restoran

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezlerindeki en iyi 10 restoran
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2008 00:00

Kayak tutkunları için önce kayak sonra içlerini ısıtacak sıcak bir yemek gelir. Kayak ve snowboard’la yorulan sporcular için sucuk ekmek, sıcak şarap, koca bir fincan kahve ya da sıcak bir çorba akla ilk gelenler. Ama elbette kayak merkezlerinde bundan çok daha fazlası var.

Buralardaki oteller genellikle tam pansiyon ve açık büfe usulü çalışıyor. Ancak birçoğunun açık büfesi, dışardan günlük olarak gelenlere de açık. Çeşit çeşit Türk yemeklerinin yanı sıra Fransız ve İtalyan yemeklerini de bu otellerde bulabilirsiniz. Son zamanlarda kayak merkezleri yeme içme işine önem vermeye başladı. Chocolate restoranlar zincirinin bir halkasının da Kartalkaya’da bulunması, bunun işareti.

EN İYİ 10

1- Chocolate Kartalkaya - BOLU

2- Le Chalet Yazıcı Uludağ - BURSA

3- Ağaoğlu My Resort Uludağ - BURSA

4- Karinna Hotel Uludağ - BURSA

5- Kartal Otel Kartalkaya - BOLU

6- Doruk Otel Ilgaz Dağı - ÇANKIRI

7- Beceren Otel Uludağ - BURSA

8- Palan Otel Palandöken - ERZURUM

9- Grand Yazıcı Hotel Uludağ - BURSA

10- Zigana Gümüşkayak Yaylakent - GÜMÜŞHANE



CHOCOLATE KARTALKAYA

Ünlü restoranın halkası
/images/100/0x0/55eae00df018fbb8f89c45e5


Chocolate restoranlar zincirine ait Chocolate Kartalkaya, Dorukkaya Oteli’nin butik kısmı olan Auberge’de. Chocolate yeni snowboard parkuru ile aynı anda, aralık- nisan arasında açık. Köroğlu Dağları’nın zirvesinde 2 bin 100 rakımlı Kartalkaya’daki Chocolate Kartalkaya, kayakseverlere 3 yönlü hizmet veriyor. Gün boyu aperitif yiyeceklerle birlikte mangalda sucuk ekmek, akşam İtalyan ağırlıklı dünya mutfağı yemekleri, gece de eğlence imkanı. Cumartesi 15.30 - 19.00 arasında "Chocalate Apreski" partileri, bazen de 23’ten sonra kulüp geceleri düzenliyor. Konuklar şömine başında sıcak şarapla ısınabilir, güneşli günlerde kafe önündeki şezlong ve koltuklara uzanabilir. En iddialı yemekleri ısırgan otlu tarhana çorbası (11.50 YTL), etli pazı dolması (24 YTL), Kayseri mantısı (22 YTL), mangalda sucuk ekmek (17.50 YTL), çikolatalı çilek fondü (30 YTL). Tel: 0374-234 50 72 - 73.

LE CHALET YAZICI

Yemekleri müşteriler seçiyor

Le Chalet Yazıcı Uludağ’da 24 süit odalı bir butik otel. Alakart ve açık büfe olmak üzere iki restoranı var. Açık büfede iki ana yemek, iki çorba, iki yan yemek ve tatlılar çıkıyor. Yemekler Türk yemekleri. Chalet Yazıcı butik bir otel olduğu için açık büfede çıkacak yemekleri de müşteriler seçiyor. Uludağ’ın klasik kafe restoranlarından olan Le Chalet kayak pistinin tam önünde olduğu için de çok tercih ediliyor. Alakart bölümde sucuk ekmek, ızgara, pizza, makarna çeşitleri, hamburger, çizburger ve Türk tatlıları var. Alkollü içeceklerin yanı sıra sahlep ve çok çeşitli kahve içebilirsiniz. Tel: 0224-285 23 40-42.

AĞAOĞLU MY RESORT

Geceleri mantı ve çorba servisi

Uludağ’daki Ağoğlu My Resort Oteli zengin bir mönüye sahip. 700 kişilik, geniş bir restoranı olan otelde çocuk ve diyet mönüleri de var. Izgara, et haşlama, kebap türleri ve dünya mutfağı sunuluyor. Patates, soğan dolması, yaprak sarma, pazı dolması gibi zeytinyağlılar, Türk tatlıları ve pastalar, sütlü tatlılar, ıslak kek çok beğeniliyor. Ayrıca kuzu tandır, barbekü günü ve balık günü gibi özel günler de düzenleniyor. Restoranında sadece otel müşterilerine hizmet veren otelde geceleri mantı ve çorba servisleri de yapılıyor. Ağaoğlu’na Yılmaz Erdoğan, Selami Şahin, Volkan Konak, Davut Güloğlu, Fatih Terim gibi pek çok ünlü gidiyor. Tel: 0224-285 20 01.

KARİNNA HOTEL RESTORAN

Fondüsüz kayak olmaz

Uludağ ikinci bölgedeki Karinna Hotel konuklarına dünya mutfaklarından değişik tatlar sunuyor. Otel müşterilerinin yanı sıra, günlük müşterilere de açık olan Karinna’nın açık büfe restoranında, deniz ürünleri, ızgara ve zeytinyağlılar, çorba çeşitleri, salatalar, tatlılar, aperitifler, alkollü ve sıcak soğuk içecek seçenekleri var. Dışardan gelenler için kahvaltı 25, öğle ve akşam yemekleri ise 35 YTL. Ayrıca otelin kafeteryası Karya’da çıkan alakart yemekte Chateaubriand (60 YTL), Sirloin Steak (25), fondü (60), flamignon (30), Viyana usulü şnitzel (25) gibi özel yemekler var. Otelin ziyaretçileri arasında Fatih Erkoç, Cenk Eren, Esra Eron ve Ercan Saatçi de yer alıyor. Tel: 0224-285 23 60.

KARTAL OTEL RESTORAN

Cevizli kartal kebabını tadın

Kartalkaya’nın 1977’de kurulan ilk oteli Kartal Oteli’nin restoranı, müşterilerine yöresel mutfağın yemeklerini sunuyor. Açık büfe restoranda kebap gecesi, balık gecesi ve döner gecesi de düzenleniyor. Her cuma yapılan kebap gecesinde Adana, Urfa, Beyti gibi tüm kebap çeşitleri sunuluyor. Haftanın bir günü yapılan balık gecesinde karides, kalamar, levrek, çupra ve barbun gibi çeşitler var. Günde 15 çeşit sıcak yemek, 30 çeşit tatlı ve 70 çeşit salatanın yer aldığı restoranın en iddialı yemekleri: Tereyağlı ve cevizli kartal kebabı, et döner, ev yapımı etli mantı, kızarmış dondurma, çikolatalı kartal tatlısı, güveçte ispir kuru fasulye, kaymaklı ekmek kadayıfı. Otel restoranına, dışarıdan günübirlik olarak gelenler 40 YTL karşılığında istediklerini yiyor. Tel: 0374-234 50 05.

DORUK OTEL RESTORAN

Kulübedeki şarabevi çok güzel

Çankırı- Kastamonu güzergahında, karayoluna 700 metre mesafede, Milli Park içindeki Doruk Otel, Ankara’ya 200, Ilgaz’a 24 kilometre mesafede. Ilgaz Dağı’nda 2 bin metre rakımda olan otelin 250 kişilik restoranında açık büfe sistemiyle salata ve zeytinyağlılar, tatlılar soğuk mezeler ile birlikte 100’e yakın çeşit sunuluyor. Otelin dışında ayrı bir kulübede bulunan şarabevi, şöminesi ve pik döküm sobasıyla 40 kişi alıyor. Burada barbekü yapılıp sucuk ekmek ve sıcak şarap sunuluyor, yağışsız günlerde konuklar dışardaki ahşap oturma gruplarını da kullanıyor. Otelde Ecevit çiftinin yanı sıra İmren Aykut, Abdülkadir Ateş, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı gibi isimler de konaklamış. Dışardan gelenler için açık büfe fiyatları sabah 15, öğlen 25, akşam 30 (müzik programı olduğunda 35 YTL). Tel: 0376-416 12 10

BECEREN OTEL RESTORAN

Cumartesi çiğköfte, pazar kuru fasulye

Uludağ’da 1947’de açılan en eski işletmelerden Beceren Otel’in restoranında dünya lezzetlerinin yanı sıra Türk Mutfağı’na da yer veriliyor. Restoranda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği açık büfeden sunulurken, yemek ve tatlı çeşitleri her gün değişiyor. Ev yapımı mantının da bulunduğu açık büfede, her gün kuzu eti, dana eti ve tavuk etinden hazırlanmış seçenekler, farklı garnitürlerle müşterilere sunuluyor. Beceren Otel’in zengin mutfağının klasikleşmiş cumartesi akşamları ikramlarında, çiğköfte ve çikolatalı sufle; pazar günü klasiği olan kuru fasulye, pilav ve kadınbudu köfte de çok beğeniliyor. Beceren Otel’i genellikle dinlenmeyi sevenler tercih ediyor. Tel: 0224-285 21 11.

PALAN OTEL RESTORAN

Ayran aşı çorbası sunuluyor

Rakımı 2 bin 100 metre olan Erzurum’daki Palandöken Kış Turizm Merkezi’nde 11 yıl önce kurulan Palan Otel havalimanına 15, kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta. Restoranı, Şef Orhan Erol’un 25 kişilik ekibiyle hazırladığı yemekleri sunuyor. Alakart veya açık büfe tercih edilebilir. Sıcak ve soğuk olmak üzere 35 çeşidin bulunduğu açık büfeden yararlananlar 23 YTL ödüyor. Kayak sezonunda Rus, Ukrayna, İran, Azerbaycan ve Hollanda’dan konukları ağırlayan otelin restoranında yöresel ayran aşı, kesme aşı gibi çorbalar, kiremitte balık, tuzda balık, palandöken köftesi, enginar dolması gibi yemekler sunuluyor. Palan steak 15 YTL, çeltik kebabı 14 YTL, palandöken köfte 10 YTL, yakutiye piliç 12 YTL, enginar dolması 6 YTL, elma dolması 13 YTL, kiremitte balık 15 YTL, tuzda balık 18 YTL. Tel: 442-317 07 07.

GRAND YAZICI OTEL RESTORAN

Klasik Fransız ve İtalyan mutfağı

Uludağ’daki ünlü Grand Yazıcı Otel’in restoranı yatılı müşterilerinin yanı sıra günlük ziyaretçilere de açık. Mönülerinde geleneksel Türk mutfağının yanı sıra, dünya mutfaklarından özellikle Fransız ve İtalyan mutfağından seçme yemekler de ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Pirzola, şaraplı biftek ile kızarmış tavuk gibi yemeklerin de sunulduğu geniş bir mönüye sahip olan restoran aperitifler ve kokteyllerle de müşterilerini ağırlıyor. Tel: 0224- 285 20 50.

ZİGANA GÜMÜŞKAYAK YAYLAKENT

Hamsiköy sütlacını kaçırmayın

Bir yamacı Trabzon’a, bir yamacı Gümüşhane’ye bakan Zigana Dağı’nın zirvesinde az bilinse de bir kayak merkezi var. Trabzon-Gümüşhane Karayolu’nda Zigana tünelinin girişindeki sapaktan 5 km yukarıda, yaklaşık 2 bin 100 metredeki Zigana Gümüşkayak Yaylakent Tesisi, sadece kayak sezonunda değil tüm mevsimlerde faaliyetini sürdürüyor. Gümüşhane ili sınırlarında bulunan tesiste 50 odayla konaklama hizmeti de veriliyor. Tesiste et ızgara çeşitleri, sac kavurma ve köfte gibi yemekler var. Kuymak, kaygana, lahana sarması ve çorbası, Hamsiköy sütlacı gibi yöresel mezeler ve her türlü içki servisi yapılıyor. Sıcak et çeşitleri 8, kuymak 5, lahana sarması 4, çorbalar 3 YTL. Tel: 0456-629 10 04-05.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!