Kasırgaya direnen Türk prof

Güncelleme Tarihi:

Kasırgaya direnen Türk prof
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2005 01:58

New Orleans’ta yüz binlerce kişi açlık ve yoklukla boğuşuyor. İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Güler Karcıoğlu, ‘Hastalarımı bırakmam’ diye görevinden ayrılmadı.

New Orleans’ta büyük faciaya yol açan Katrina kasırgasına rağmen kenti terketmeyen iki Türk kadını var. İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Güler Karcıoğlu, hastalarının başında. İş idarecisi Prof. Yasemin Aksoy ise iki kedisini bırakıp gidemedi.

KATRINA kasırgasının silip süpürdüğü New Orleans’ta yaşayan Türkler de afetzedeler arasında. Kasırgadan en büyük zararı gören New Orleans’taki Türk ailelerin bir kısmı sular basmadan önce kentten ayrılmalarına rağmen bazıları da evlerini terketmemekte direniyorlar.

Tulaine Sağlık Merkezi Hastanesi’nde görevli iç hastalıklar uzmanı Prof.Dr. Güler Karcıoğlu ve Tulaine Üniversitesi İş İdaresi Fakültesi öğretim üyesi Prof. Yasemin Aksoy, New Orleans’ta kalmakta direnenler arasında.

Kasırganın giderek sertleşmesi üzerine New Orleans’tan kalkan son uçakla Chicago’ya giden Hürriyet muhabiri ve New Orleans Üniversitesi Gemi İnşaat ve Gemi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Bahadır İnözü, iki Türk kadın öğretim üyesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

‘Kurtarma ekipleri Yasemin Hanım’ın evine botla gelip götürmek istediler. Ama iki kedi besleyen Yasemin Aksoy evini terketmek istemedi. 16 yıldır New Orleans’da ikamet eden Prof. Aksoy maraton yarışlarına katılan uzun mesafe yüzen sporcu bir hanım. Ayrılmadan önce konuştuğumda evine su ve gıda depoladığını söyledi. ‘Merak etmeyin beni, dayanıklıyım ben’ dedi.’

HASTALARINI BIRAKMADI

İnözü, halen İstanbul’da olan Prof. Dr. Zeynel Karcıoğlu’nun eşi Tulaine Sağlık Merkezi Hastanesi’nde görevli Prof. Dr. Güler Karcıoğlu’nun hastalarını yüzüstü bırakıp şehri terketmesinin tıp ilkelerine aykırı düşeceğini dikkate alarak New Orleans’ta kaldığını belirtti.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra New Orleans’ta gıda sektöründe hayli Türk var. Cafe Roma pizza zincirinin sahibi Haluk Doğru, Cafe Italiano’nun sahibi Musa ile telefon iletişimi kuramadık. Ünlü French Quarter’da Mona Lisa lokantasının sahibi Fatma Aydın Tucker ise kasırga başlayınca kenti terkederek Floria’ya gitti.

Ankara, Katrina için tel hattı kurdu

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, ABD’yi vuran Katrina Kasırgası’nın etkilediği bölgelerdeki yakınlarından haber alamayan Türk vatandaşları için özel telefon hattı kurdu.

Dışişleri Bakanlığı Tel: 292 21 65 - 292 20 71 - 292 20 53, faks: 292 27 18 - 292 27 20

Washington Büyükelçiliği tel: 00.1.202.612 67 00 (9 hat)

faks: 00.1.202.612 67 44

Houston Başkonsolosluğu tel:00.1.713.622 58 49,

faks:00.1.713.623 66 39
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!