Kars’ta iyileşen 6 kişide domuz gribi

Güncelleme Tarihi:

Kars’ta iyileşen 6 kişide domuz gribi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 15:29

Hastaneye başvuran 20 hastanın 6’sının iyileşip taburcu edildikten sonra domuz gribine yakalandıklarını tespit edildi.

KARS Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç, hastaneye başvuran 20 hastadan 6’sının iyileşip taburcu edildikten sonra Ankara’dan gelen sonuçlarında domuz gribine yakalandıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvuruların bayramdan sonra artış gösterdiğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Sevinç, 6 kişinin kan tahlil sonuçlarının pozitif olduğunu fakat, bu hastaların iyileşip taburcu olduklarını söyledi. Şu anda yoğun bakım ünitesinde müşahede altında tutulan hasta olmadığını belirten Sevinç, bu hastalar arasında çocuk ve yetişkinlerin bulunduğunu kaydetti. İl Müdürü Sevinç, şunları söyledi:

“Hastaneye bayramdan sonra şikayet üzerine gelen 20’ye yakın vakanın kan tahlilleri alınıp Ankara’ya gönderildi. Bu vakalardan 6 kişinin sonuçları pozitif geldi. Bu vakalar arasında Çocuk Bakımevi Hastanesi ile Devlet Hastanesi’nde yatan hastalar da var. Tedavileri tamamlanıp taburcu edilen hastalardan 6 tanesinin tahlil sonuçları H1N1 virüsü tesbit edildi. Fakat bu hastalar tedavileri tamamlanıp taburcu edildiler. Sonra gelen sonuçlardan domuz gribine yakalandıkları tespit edildi. Yoğun bakımda sadece 1 kişi kalmıştı. O da iyileşip çıktı. Şu anda yoğun bakımda hastamız yok. Fakat başvurular gittikçe artıyor. Vatandaşlar dikkat ederlerse bu hastalığı da atlatabilirler. Yani ölüm vakaları binde bir görülüyor. Bu grip de diğerleri gibi atlatılabiliyor. Yine de biz vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.”

İl Sağlık Müdürü Sevinç, domuz gribi aşısının da il genelinde devam ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!