Karlı zeminde kontrollü düşün

Güncelleme Tarihi:

Karlı zeminde kontrollü düşün
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 12:16

Uzmanlar soğuk ve karlı havada düşmelere bağlı olan kırıklar için dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ali Baktır, kış aylarında buzda kayarak düşmeye bağlı kırıkların görülmemesi için, “Küçük adımlarla yürümeyin. Kontrollü düşün” dedi.

Prof.Dr. Ali Baktır, buzlu ve karlı yollarda düşmemek için tedirgin adımlar atılmaması gerektiğini söyledi. Ortopedi Uzmanı Prof.Dr. Ali Baktır, kış aylarında buzlu ve karlı yollarda düşme sonucu oluşabilecek kırık ve çıkıklara dikkat çekti. Prof.Dr. Baktır, kaygan zeminde küçük adımlarla yürünmemesini ve ellerin de cepte olmaması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Düşme anında avuç içinin yere dönük olması kalçaya binen yükü hafifletecektir. Düşme sırasında dirseklerin yerle temasıyla olması muhtemel kırık ya da çıkık engellenmiş olacaktır. İyileşmesi en zor kırıklar kalçada meydana gelmektedir. Özellikle yaşlıların kemik erimesine bağlı bilek kemiklerinde kırıklar oluşabileceğinden daha dikkatli olmaları gerekiyor. Yaşlılar, kar sonrası oluşan buzlu günlerde dışarı çıkmamalı, çıkacaklarsa da düşerken daha kontrollü düşmeli. Hastanelere her yıl çok sayıda düşmeye bağlı kırık ve çıkık vakaları gelmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!