Karalamalar sizi ele veriyor

Güncelleme Tarihi:

Karalamalar sizi ele veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 00:00

Çoğumuz bir toplantıda veya gündüz düşleri görürken, önümüzdeki boş kağıtları anlamsız görünen şekillerle doldururuz. Aylık popüler bilim, teknoloji ve kültür dergisi Focus, en süslüsünden en basit olanına, karalamaların psikolojik olarak ne anlama geldiğini Ocak sayısında inceledi.

Önünüzdeki kağıda rastgele karaladığınız şekiller, karakterinizi ele veriyor. İşte uzmanlara göre bazı çizgiler ve anlamları...

Oklar genel olarak cinsel gerginliği ifade ediyor. Ancak oklar yukarıyı işaret ettiğinde hırsın, yatay olduklarında güçlü sezgilerin, her yönü gösterdiği zaman da açık bir zihnin göstergesi olarak yorumlanıyor.

Düz çizgiler çizen insanlar, genelde sözünü sakınmayan, az ve öz konuşan tipler olma eğiliminde.

Sıfırlar ile çarpılar rekabete açık insanları ifade ediyor, idealist olanlar genellikle yıldız çiziyor. Beş köşeli yıldız hırsa, altı köşeli yıldız konsantrasyon yeteneğine işaret ediyor.

Daireler hayalperestlerce daha çok tercih edilirken, kutular pratik, akılcı ve net karakterleri yansıtıyor.
/images/100/0x0/55ea341cf018fbb8f8712cea


Yazılım devinin aklından neler geçiyor

Karalamalardan anlaşıldığı kadarıyla Gates biraz hayalperest (yumuşak daireler ve düzensiz harfler buna işaret), ama yine de sorunlarını çözerken pratik ve yapıcı davranıyor (üçgenler). İşte Gates’in iç dünyasına açılan küçük bir pencere:

Kutular, keskin bir zekaya sahip Gates’in gündeminde büyük konular olduğunu gösteriyor. Birbirinden ayrık harfler, önceliklerin belirlenmesi konusunda bir çatışmaya ve her konuya hakim olma çabasına işaret ediyor. Halkalar bağımsız bir zekanın, çizimin yumuşaklığı ise gündüz düşlerine yatkınlığın göstergesi. Harflerin genellikle birbirine bağlı olması, sabit fikirliliğin işareti. "Borç ertelemesi" kavramının diğerlerinden daha büyük harflerle not edilmesi, Gates’in bu konuya verdiği önemin belirtisi. Sağa yatık yazı, dışadönük kişiliği ve hırsı temsil ediyor. Futbol kalesi figürü, toplantıdan sonuç alma kararlılığını gösteriyor. İlmek şeklinde yapılmış d harfi, dıştan gelen baskıya ve eleştirilere karşı hassasiyeti temsil ediyor.
/images/100/0x0/55ea341cf018fbb8f8712cec

Çizgileriyle Atatürk

(Nursu Marmara, insan yönünü az tanıdığımız büyük önderin iç dünyasına bir pencere aralıyor.)

İmzasına bakıldığı zaman, bitiş darbesinin keskin uçlu olmadığı görülüyor. Kas gerginliği ve gevşemesi arasındaki denge, onun liderlik vasfına işaret.

Atatürk’ün yazısında, sezgisel alan çok yüksek. Aktüel alanı kontrol mekanizması ise çok iyi. T çizgileri, otoriter bir tarzı, iddialı ve planlayıcı kişiliği yansıtıyor. İ noktaları, yoğun bir zihinsel ve fiziksel çabanın habercisi. Kalem vuruşlarındaki koyulaşmalar; yüksek enerji potansiyelinin ve duygusal enginliğin, beyin yani korteks ile olağanüstü şekilde kontrol edildiğini gösteriyor.

Nazım Hikmet

Nazım Hikmet, kağıda bol miktarda enerji aktaranlardan; yani içinde hiçbir şey bırakmadan kendini akıtıyor. Kas basıncının yüksek oluşundan bunu anlayabiliyoruz. Yazıdaki yatay genişleme çok daha fazla. Dikey yüksekliği daha fazla olan yazılarda, akıl ön plandadır. Nazım’da ise duygular ön planda.

ÜNLÜLERİN ANALİZLERİ

Tony Blair

İngiltere Başbakanı’nın yazısı sağa yatık. Yatıklığın fazlalığı, dışadönüklük olarak yorumlanır. Dikey yazı otokontrol, geriye doğru yatık ise isyankarlık göstergesi.

Prenses Diana

Diana’nın el yazısında olduğu gibi, büyük olan harfler coşkulu olmayı, küçük olanlar çekingenliği ifade ediyor. Büyük "D" harfi, dikkat çekme isteğini gösteriyor.

Bill Clinton

Clinton’ın el yazısında olduğu gibi harflerin birbirine bağlı ve bitişik olması, iyi eğitimin, akılcı ve ne istediğini bilen kişiliğin göstergesi. Ayrık yazı da güçlü sezgilere işaret.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!