Karakterini söyle sana ayakkabını söyleyeyim

Güncelleme Tarihi:

Karakterini söyle sana ayakkabını söyleyeyim
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2008 00:00

Erkek giyiminin en karakteristik kısmı neresi? Birçok kişiye göre ayakkabı. Kendinizi bir heykel olarak düşünün, ayakkabı sizi taşıyan kaide gibi. Sadece statünüzü, zevkinizi, alım gücünüzü değil aynı zamanda karakterinizi de ele verir. İflah olmaz bir romantik misiniz, yoksa maceracı mı? Stil avcısı mısınız, aile babası mı? Bu iş tezgahtara bırakacak kadar basit değil. Mini testi çözün, bahar alışverişinde bu yıl ne almanız gerektiğine kendiniz karar verin.

Beta, Desa, İnci, Deriden ve Elle gibi önde gelen erkek ayakkabı markalarının tasarımcı, marka yöneticisi ve stil danışmanları sizin için hazırladı.

Mükemmel cumartesi gecesinin olmazsa olmazı...

a) Çocuklarla güzel bir filme gitmek

b) Davetiyeyle gidilen özel satış gecesi

c) Yakındaki bistroda iki kişilik bir yemek

d) Yeni restoranda açılış partisi ve tapas



Arkadaşlarım benim için...

a) Yumuşak başlı ve eğlenceli

b) Her şeyi ilk deneyen

c) Yaratıcı ve çevresi geniş

d) Yılın partisini veren adam derler



En sevdiğim hayvan...

a) Beta balığı, hem renkli, hem odada olur

b) Kedi, evde uzun süre tek başına kalabilir

c) Köpek, çünkü uzun yürüyüşlere çıkabilirsin

d) Başkasının hayvanı, seversin, gidersin

Büyük şehrin en güzel yanı...

a) Alışveriş imkanları

b) Kültür-sanat ve diğer etkinlikler

c) Yemek seçenekleri ve farklı mutfaklar

d) Bunlar tamam, yapacak başka ne var?



Sevdiğim filmler...

a) Anime filmler

b) Siyah-beyaz ve altyazılı olanlar

c) Ağlatacak herhangi bir şey

d) Ünlülerin de gittiği şu festival filmleri

D’ler çoksa

MACERACI BİR KAŞİF

Takım elbiseyi sadece kendi düğününde giyebilecek olanlardan mısınız? Her ne kadar metropol yaşamı çok size göre değilse de bağcıklı küt burunlu modeller, tarzınızdan ödün vermeden ortama uyum sağlamanızı kolaylaştıracak. Her kıyafetle uyum gösterecek siyah renk sizin ana renginiz. Ama bol kesimli keten pantolonlarınızın altına bağcıklı antik renklerde bir ayakkabı sizce de iyi olmaz mı? Ya da kanvas bir pantolonla tamamlayabileceğiniz bir çift bej, süet ve kauçuk tabanlı ayakkabı? Böylece kendi dinamizminizi kıyafetinize de yansıtabilirsiniz. Ama unutmayın süet sudan kedi kadar nefret eder. Onun için hafta sonu kampa gidecekseniz her yere uygun kauçuk tabanlı konfor ayakkabıları tercih edeceksiniz, daha doğrusu etmelisiniz. Ama kavurucu yaz kapıda. Sıcaktan bunalmadan dilediğiniz gibi keşif yapabilmeniz için geçen yıldan kalma cepli bermudanızın altına kahve tonlarında rahat bir sandaleti de hazır edebilirsiniz.

SÖYLEMEYE GEREK VAR MI?KAYMAZ TABAN!

Hakiki bir kaşif olarak spor ayakkabılarınız bavulunuzdan eksik olmuyor. Çadırınız ve kamp gereçleriniz daima arabanızın bagajında. Beyaz, siyah, kırmızı veya taba renklerinde delikli derili lastik tabanlı ya da vibram tabanlı spor ayakkabılar bu yıl beyaz tişörtlerinizle son derece dikkat çekici olacak. Ancak doğaya çıktığınızda uygun bir ayakkabı giymek olmazsa olmazlar arasında. Bunun için önerimiz su geçirmeyen, bileğinizi de kavrayan, kaymaz tabanlı outdoor modelleri.

A’lar çoksa

TAM BİR AİLE BABASI

Bir aile babası her zaman ciddi, dikkatli ve efendi olmalıdır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Siyah her sezon olduğu gibi bu sezon da klasik erkek ayakkabılarında ağırlığını gösteriyor ama buna ek olarak bu yıl bütün tonlarıyla karşımıza çıkan kahverengiyi de deneyebilirsiniz. Beta bununla da bırakmıyor aile babalarını: Siyah, sarı ve taba antik renkleri fonluyor mesela. Bol kesimli klasik bir pantolonun altında aynı renk gümüş tokalı bir kemerle çok şık duruyor. Ha keza ruganları da sandıktan çıkarabilirsiniz. Elle vitrinlerine bir göz atsanız klasik takımın altına siyah rugan tavsiye ettiklerini göreceksiniz. Günlük hayatta ise tabanları esnek neolit malzeme tercih etmelisiniz. İşten çıkıp çocuğun müsameresine mi yetişeceksiniz? O zaman size bağcıklı bir ayakkabı bile külfet gelebilir. Kotun altına geçireceğiniz sarı rugan bir ayakkabı diğer tüm velileri kıskandıracak.

SPOR AYAKKABINIZ KETEN OLSUN

Yaz geliyor. Sıcak günlerde çocukların peşinden koşturmak bazen bunaltıcı olabilir. Oyun parkında, alışveriş merkezinde çocuklarla vakit geçirirken, kanvas bermudanızın altına giyeceğiniz bir keten spor ayakkabı emin olun hem çok yakışacak hem de sizi rahat ettirecek. Ama kauçuk tabanlı, esnek, ayağın üst kısmını sıkmayacak bağcıklı bir model olmasına dikkat edin. Tatil günlerinde ise tütün, haki bol kesim pantolon ya da bol kesim jean pantolonların altına yuvarlak burunlu ayakkabı giyin. Rengi siyah, kahve ya da taba olabilir, bu yıl hepsi revaçta.

B’ler çoksa

KESKİN GÖZLÜ STİL AVCISI

Soruları yanıtlarken kopya çekmediyseniz her yerde dikkat çekmeyi seven, kendine güvenen bir stil avcısıyla karşı karşıyayız demek. Gideceğiniz davetlerde bütün gözlerinizin sizin üzerinizde olması için giysileriniz kadar ayakkabılarınızın da kusursuz olması gerektiğini biliyorsunuz. Son birkaç sezonun trendi rugan ayakkabılar kadınlardan sonra erkek ayakkabılarında da ağırlığını gösteriyor. Ama mutlaka sivri burunlu olacak. Takım elbisenizin altına rugan ve sivri burunlu olduktan sonra ister bağcıklı, ister düz, ister tokalı model giyebilirsiniz. Fakat ille de tokalı bir model alacaksanız o zaman kemerinizin nikel parlak tokalı olması çok önemli. Bu yıl çok sık rastlayacağımız takım içine kullanılacak yakası düğmesiz beyaz gömlekle siyah rugan ayakkabılarınız mükemmel bir uyum içinde olacak. Onun yerine dar paça bir jean mi giydiniz? O zaman ruganınız püsküllü olsun.

Günlük hayatta da stil kokmak istiyorsanız bağcıklı ayakkabılardan uzak durun. Derisi özel işlem görmüş ayakkabılar tam size göre. Açık kahve-konyak-taba renklerini tercih etmekte yarar var tabii.

SPORDA DA RUGANDAN KAÇIŞ YOK

Bir stil avcısı, her yerde her şeyi giyebilmesi ve kendi yarattığı kombinleriyle tanınır. Sarı, siyah ve beyaz rugan spor ayakabılar gece gezmelerinde bile beğeni dolu gözlerle baştan aşağı süzülmenizi sağlayacak. Biraz cesaretle çift renkli bir model bile giyebilirsiniz.

Abartmaya da gerek yok diyorsanız, denim kumaşından renkli bir pantolonun altına, delikli, renkli, kauçuk tabanlı düz bir model de sınıfı geçer.

C’ler çoksa

İFLAH OLMAZ ROMANTİK

Herkes gibi olmak, size göre değil. Koyu renk bir pantolonu, canlı renk bir triko ile zenginleştirmek sevgilinizle çıkacağınız romantik akşam yemeğinde size kendinizi daha iyi hissettirecek. Bu kombinasyonun altına giyeceğiniz ayakkabılarınız da tabii ki farklı ve dikkat çekici olmalı. Mesela süete ne dersiniz? Bakın bahar geliyor. Tütün rengi güderi bir ceketin altına yuvarlak burunlu loafer tipi bir ayakkabı da süper fikir. Yeter ki rengi kahve tonları olsun. Ama süetin loafere avantajı şu ki, günlük hayatta da hani şu bayıldığınız buz rengi kotlarınızla süper olacak. Altı taba deriye yine taba kauçuk tabanlı bir ayakkabı, beyaz gömleklerinizle farklılığınızı ortaya koyacak.

SİZİN SPOR RENGİNİZ NATÜREL

Hafta sonu ormanda veya denizkıyısında yapılacak yürüyüş, sonra belki bir sinema, mum ışığında bir yemek... Tüm bunların keyfi ancak üzerinizde kendinizi iyi hissettiğiniz kıyafetleriniz varsa çıkar. Naturel tonlardaki, bej veya açık kahve bir spor ayakkabı, sizin romantik kişiliğinizi spor giyiminize de taşıyacak. Ama tek birkoşulla: Asla akıl karıştırmayacak! ne demek bu? Düz renkli, derisiyle dikişi aynırenkte olan ayakkabıları almalısınız. Yapacağınız gömlek ve tişört seçimlerinde de pastel renkleri tercih edebilirsiniz.

BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

DERİ: Ayak şekline ve yürüyüşe bağlı kırışmaların olması doğal. Bakımı kendi renginde veya natürel boya ve cila ile yapın.

SÜET/NUBUK: Süet/nubuk silgisiyle temizleyin, boyama için kendi renginde, süet/nubuk için üretilmiş özel sprey boya kullanın.

KANVAS/KUMAŞ: Sabun tozu ile elde, fırçalayarak yıkayın, sararmaya karşı hemen (tercihen saç kurutma makinesi ile) kurutun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!