Kanseri 3 kez yendi

Güncelleme Tarihi:

Kanseri 3 kez yendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 15:53

Samsun'da bulunan Lösemili Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi 45 yaşındaki Sema Danışmaz, 2 kez lenfoma, 1 kez de meme kanserine yakalandı. Yaşamının 31 yılını kanserle mücadele ederek geçiren ve her seferinde galip gelen Danışmaz, "Şimdi kan kanseri çocuklar için kanserle savaşıma devam ediyorum" dedi.

Samsun’da oturan Sema Danışmaz ilk olarak 16 yaşındayken lenfoma kanserine yakalandı. 2 yıl süren zorlu bir tedavi sürecinin ardından Danışmaz kanseri yenmeyi başardı. Ancak, aradan geçen 12 yılın ardından hastalığı tekrarladı ve tedavi süreci yeniden başladı. Danışmaz’ın tedavisi bu kez de 1 yıl sürdü. 2 kez kanseri yenen Danışmaz, yaşamına kaldığı yerden devam ederken 32 yaşındayken konulan meme kanseri teşhisiyle şok oldu.

Kansere 3’üncü kez yakalanan Danışmaz, bu hastalıkla da savaştı. Sema Danışmaz, sol göğsünü kaybederken uygulanan tedavisiyle birlikte sağlığına kavuştu. Kanserle verdiği mücadele ardından sol böbreği işlevini kaybetti. Böbrek yetmezliği nedeniyle ameliyatla sol böbreği de alındı. "Tam sağlığıma kavuştum" derken Sema Danışmaz’ın bu kez de bağırsaklarında polip ’Kalın bağırsağın yüzeyini örten tabakanın anormal büyümesi sonucu bağırsak kanalı içine doğru büyüyen oluşum’ olduğu belirlendi. Hastalığın ileride bağırsak kanserine dönüşme olasılığı bulunduğu göz önüne alınarak iki kez ameliyat edilmesine karar verildi. Babasının da akciğer kanserinden hayatını kaybettiğini söyleyen Danışmaz, şöyle dedi:

"Hayatımın 31 yılı kanserle mücadele etmekle geçti. 3 kez kanser teşhisi konuldu. Bütün bunlara karşı ben kanserle adeta dalga geçtim. Kendimi hayattan koparmadım. Moralimi hiç bozmadım. Kanserle savaştım mücadele ettim ve kazandım. Herkes kanseri yenebilir. Yeter ki morallerini bozmasınlar."

Kansere yakalandığı süreçte sürekli yaşama sarıldığını ve kopmadığını belirten Danışmaz, "Çok zorlu süreçler yaşadım ama hiçbir zaman kötümser olmadım. Hayata hep iyi tarafından baktım. Kanserle savaşımda 3 kez kazandım. Şimdi lösemili çocuklar için savaşmaya devam ediyorum. Onlara destek oluyorum. Yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!