Kalbim bomboş

Güncelleme Tarihi:

Kalbim bomboş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 01:00

“Herkes Evine” albümünün üçüncü klibini “Hava Hoş” adlı şarkıya çeken Ziynet Sali, şarkı sözlerinden yola çıkarak özel hayatını özetledi:

Haberin Devamı

ZİYNET SALİ FOTOĞRAFLARI     

“Evet, havam hoş, kalbimse bomboş... Aşık olmayı çok isterim, ama olmuyor. Bir de birlikte olacağım adam çocuğumun babası olmayacaksa, boşa zaman kaybetmek istemem.” 

Grek müzik denince akla gelen ilk isimlerden Ziynet Sali, yeni albümü “Herkes Evine”nin üçüncü video klibini “Hava Hoş” adlı şarkıya çekti. Şarkısından hareketle kendi havasının nasıl olduğunu sorduğumuz güzel şarkıcı, “Son zamanlarda havam
hoş ama kalbim bomboş” dedi.

“Herkes Evine” adlı son albümünüzün çıkışından altı ay sonra “Hava Hoş” adlı şarkıya klip çektiniz. Albümün üçüncü klibi için neden bu parçayı tercih ettiniz?
- Aslında iki şarkı arasında çok düşündük. Acaba “Hava Hoş” mu, “Hop Hop” mu olsun diye... Radyocu arkadaşlarım ve fan club üyelerime danıştık. Bu şarkıya yoğun talep oldu. Baktım ki son zamanlarda hem hava hem de benim havam hoş, biz de yeni klibi “Hava Hoş”a çekelim dedik.

Bu şarkının bir hikâyesi ya da sizin için özel bir anlamı var mı?
- Evet, bu şarkının benim için özel bir anlamı ve gerçekten de bir hikâyesi var. Hoş bir şarkı ama kesinlikle boş bir şarkı değil. Başlamadan biten tatlı bir hikâye... Hikâyeyi sıkışan bir trafikte, otomobilde Ersay (Üner) ile paylaştım. Eve döndükten birkaç saat sonra Ersay beni aradı. Şarkının sözlerini yazmış, telefonda okudu. Ruh halime ve anlattıklarıma o kadar uygundu ki, tüm duygularımı ve yaşadıklarımı şarkıya dökmüştü. Şarkıyı hemen “Herkes Evine” albümümün repertuvarına aldım.

Aşk hayatınızda havalar nasıl? Kalbiniz hâlâ boş mu?
- Evet, havam hoş kalbim bomboş... Ama kafam boş değil. Aşık olmayı çok isterim gerçekten ama olmuyor. Bir de birlikte olacağım adam çocuğumun babası olmayacaksa, boşa zaman kaybetmek istemem. Artık gelişi güzel ilişkiler istemiyorum.

Evlenmeyi düşünüyorsunuz yani?
- Aslında şu ana kadar evliliği düşünmeye vaktim olmadı. Bazı melankolik anlarımda evliliği istedim. Buna rağmen çevremde öyle bir adam yoktu... Ama yarın ne olur bilemem.

Hangi erkekler sizi çeker?
- Öyle belirli bir tip yok. Aniden hiç ummadığım bir tipe ya da hiç tarzım olmayan birine aşık olabilirim. Tamamen çekim gücüne bağlı.

ÇOK DAHA LÜKS YAŞAYABİLİRDİM

Kliplerinizi 35 mm film formatıyla çekiyorsunuz. Böylesi bir kriz döneminde bu kadar büyük bütçeli işler yapmak zor değil mi?
- Biz şarkılarımızı yaparken insana, yüreğine dokunmasına, samimiyetine özen gösteriyoruz. Her şeyden önce ses kalitesi önemli elbette. Ancak dinleyiciye kaliteli müzik sunmak kadar, izleyene de kaliteli görsel sunmak önemli. Her işin en iyisini yapmaktan yanayım. Elimden geldiğince ve yapabildiğim sürece de buna devam edeceğim.

Nereden geliyor bu verim peki?
- Çok çalışıyorum. Müzikten kazandığımı yine müziğe yatırıyorum. Yoksa çok daha lüks bir hayat yaşayabilirim ama ben müzik yapmak, müziğimle var olmak istiyorum. Çünkü yıllar geçtikten sonra bir Ayten Alpman gibi bana da “Ziynet Sali iyi bir yorumcuymuş” desinler istiyorum. 

Müzik dünyasında en çok kimleri beğeniyorsunuz?
- Sezen Aksu ve Ajda Pekkan farklı bir köşede. Onların dışında Tarkan, Kenan Doğulu, Serdar Ortaç, Ebru Gündeş, Işın Karaca, Funda Arar ve Şebnem Ferah gibi birçok sanatçıyı başarılı buluyorum. Demet Akalın’ın çizdiği başarı grafiği de takdire değer. Yeni seslerden ise Öykü ve Berk kardeşler var. Flamenko çalışmaları çok başarılı.

Sesiniz kadar enerjiniz ve sempatik tavırlarınız da beğeni topluyor. Nedir bu enerjinin kaynağı?
Sempatik olmak için özel bir çabam yok. “Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol” felsefesiyle yaşıyorum. Negatif şeyleri hayatımdan uzak tutmaya çalışıyorum. Kıskançlıkla, hırsla, egoyla hareket etmiyorum.

Haberin Devamı

EUROVISION TEKLİFİ GELİRSE DÜŞÜNEBİLİRİM

Eurovision Şarkı Yarışması’nı izlediniz mi? Birinci olan şarkıyı nasıl buldunuz ve Hadise sizce beklentilere cevap verdi mi?
- Evet, izledim. Birinci olan şarkıyı da şarkıcıyı da beğendim. Çok sade ve masumdu. Birinci olması çok doğaldı. Durum da ortada zaten, ciddi bir farkla birinci oldu. Allah herkese açık ara birincilikler nasip etsin. İyi olan zaten kazanır. Hadise’ye gelince... Ondan çok büyük bir beklenti vardı. Bence daha iyi olabilir, iyi bir performans gösterebilirdi.

Önümüzdeki yıl size Eurovision’da yarışmanız için teklif gelse nasıl bir yol izlersiniz?
- Öncelikle ciddi bir teklif geldiğinde düşünmeyi tercih ederim. Ama buna kesinlikle ülkeye hizmet olarak bakarım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!