Kalbi durdurmadan by-pass yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kalbi durdurmadan by-pass yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 00:00

Muğla’da yaşayan emekli işçi Dilek Çetinkaya, göğsünde büyük bir sıkışma hisseddince Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği ve ana damarlardan birinde yüzde 80 tıkanıklık bulunduğu saptanan Çetinkaya’nın by- pass ameliyatı olması gerektiği belirtildi.

By-pass ameliyatı diyaliz hastalarında büyük risk taşıdığı için değişik bir yöntem kullanıldı. Tıpta çok nadir uygulanan bir yöntemle kalp durdurulmadan ameliyat yapıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından taburcu edilmeye hazırlanan Çetinkaya, bu kez şiddetli karın ağrısı çekmeye başladı, tetkiklerde kalın bağırsağında delik belirlendi. Hemen ameliyata alınan Dilek Çetinkaya, sağlığına kavuştu. Kalp ameliyatını yapan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ayhan Özdemir, "Çalışan kalbe by- pass ameliyatı çok sık kullanılmayan, özel durumlarda yapılan bir ameliyat. İki başarılı ameliyatla hasta sağlığına kavuştu" diye konuştu.

Üst üste iki ameliyat geçiren Dilek Çetinkaya da, "Bir mucize yaşadım. İki günde iki önemli ameliyat oldum. Muğla’da böyle bir kalp merkezinin bulunması çok önemli" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!