Kadınların ülkemde yaşadıkları görülsün

Güncelleme Tarihi:

Kadınların ülkemde yaşadıkları görülsün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2005 01:57

Suudi Arabistanlı haber spikeri Rania el-Baz, kocasından dayak yedikten ve fotoğrafları basında yayınladıktan tam 15 ay sonra başına gelenleri The Guardian'a anlattı.

Rania el-Baz, ‘Ne pahasına olursa olsun doğruyu söylemem gerekiyordu. Ülkemde kadınların yaşadıklarına bir pencere açılsın istedim. Konuşmaktan başka seçeneğim yoktu. Fotoğrafların yayınlanmasına karar verdim’ dedi.

Baz’ın bir gece kocası tarafından ölesiye dövülmesi hem genç kadın, hem de şiddet gören Suudi kadınlar açısında bir dönüm noktası oldu. Başından geçenleri anlatan bir kitap yazan Baz, yayımcısıyla görüşmek için gittiği Paris’te The Guardian’a konuştu.

Dayak yedikten sonra 12 ameliyat geçiren Baz’ın şarkıcı kocası Falatta, 300 kırbaç ve 6 ay hapis cezasına çarptırılmış. Falatta, Baz’a boşanma davası açmayı kabul etmemiş fakat araya mahkeme girince mecbur kalmış. Baz da çocuklarının velayetini alabilmek için onu affettiğini söylemek zorunda kalmış. Baz, ‘Bu ülkede, kadınların artık sessiz kalmaması ve kendi haklarını savunmayı öğrenmeleri gerekiyor. Mücadelem devam edecek. Kaybedebilirim ama en azından sesimi çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!