Kadınlara dört altın kural

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara dört altın kural
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Güzellik uzmanları, güzel kalmak isteyen kadınlara sadece ustaca yapılmış makyajın yeterli olamayacağını hatırlatıyorlar. Onlara göre güzel ve çekici görünmenin dört kuralı var. Kural sözcüğü gözünüzü korkutmasın. Güzellik uzmanlarının önerilerini herkes kolayca uygulayabilir.

Doğayla birlikte siz de baharın ilk günlerinde kendinizi yenileyebilirsiniz. Bunun için öncelikle yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Düzenli olarak yapacağınız egzersizle daha diri bir görünüm alacaksınız. Bu arada saçlarınızı ihmal etmeyin. Bahar aylarında hafif makyajın ideal olduğunu unutmayın.

1- Beslenmeye dikkat

Şeker içeren besinler ve çay, kahve gibi uyarıcılar, kanınızdaki şeker miktarını artırır. Kısa süre için enerjiniz artar, ama daha sonra yorgunluk ve bitkinlik duymaya başlarsınız. Kırmızı etten uzak durmanız sizi ayrıca çeşitli sağlık sorunlarından da koruyacaktır. Kızartmalar, fazla yağlı ve salçalı yemeklere de veda etmelisiniz.

2- Saçlar özen ister

Yağsız et, yumurta ve sütlü besinler saçlar için çok yararlıdır. Ayrıca demir, çinko, potasyum bakımından zengin yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin. Sprey, jel ve şekillendirici gibi ürünleri fazla kullanmak saçları zayıflatır. Saçlarınızı üç haftada bir kestirerek uçlardaki kırıkları temizletmelisiniz. 3- Daha az makyaj yapın

Yüzünüzü boyadan oluşmuş bir maskeyle kapatmakla gençleşemezsiniz. Ne kadar çok makyaj yaparsanız, o kadar yaşlı görünürsünüz. Makyajınızın bir maske görüntüsü vermesini önlemek için yüzünüze önce gizleyici uygulayın. Daha sonra ten renginize uygun tonda fondöten sürün. Yumuşak pembe renkte allık sürün. Göz makyajını mümkün olduğu kadar hafif tutun.

4- Vücut egzersizleri

Gün boyunca hareketsiz kalmak vücut sağlığına ve güzelliğine zarar verir. Günde yirmi dakikanızı basit vücut egzersizlerine ayırırsanız kısa sürede dış görüntünüzün değiştiğini farkedeceksiniz.

Düzenli yürüyüş yapmak, koşmak, tenis ve voleybol gibi sporlarla ilgilenmek, vücudu gençleştirir ve güzelleştirir. Bahar aylarında güne kısa bir yürüyüşle başlamayı deneyin.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!