Kadının paralı olması evliliği bitirir mi?

Güncelleme Tarihi:

Kadının paralı olması evliliği bitirir mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 17:08

6 yıllık eşi Nurgül Yeşilçay’dan boşanan Cem Özer, kadınların ekonomik bağımsızlığa sahip olması nedeniyle günümüzde evliliklerin daha kolay bittiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu sözler, sanat camiasında tartışmaya yol açtı.

Seren Serengil
Zaten baştan seçmezdik

Biz kadınlar, ekonomik özgürlüğümüzü kazandıktan sonra bir adamı bırakacak olsaydık, ekonomik özgürlüğü olmayan o adamı zaten baştan seçmezdik. Bence bu durum erkekler için geçerli. Erkekler çok para kazandıkça, evlerini ve eşlerini bırakıp başkalarına gidiyor, bunun örneklerini hep görüyoruz. Kadınlar ise kazandıkları parayı eşleriyle paylaşıyor.


Sibel Tüzün
Genellemek doğru değil

Bu herkes için geçerli değildir. Aile veya bireylerin aldığı kararlar olabilir ama bunu genellemek doğru olmaz. Ben, ekonomik özgürlüğün eşler arasında ayrılıklara neden olabileceğini pek düşünmüyorum.

Pınar Aylin
Karşı tarafa çamur atılıyor

Böyle genellemeler bana ters geliyor, bunlar kişilere özel durumlar. Herkes ilişkisinin sonunda ‘Acaba nerede hata yaptım’ diye düşünmek yerine, karşı tarafa çamur atmaya çalışıyor. Aşkla başlayan ilişkiler, her zaman saygıyla bitmelidir. Medeniyet budur.

Haberin Devamı


Behzat Uygur
Sevgi varsa para değersiz

Öyle şey olmaz. Holding sahibi olup da yıllardır mutlu yaşayan kadınlar da var. Evliliklerde sorun varsa çatlar, yoksa devam eder. Ekonomik özgürlük ve mutlu aile olmak çok ayrıdır. Hele ortada sevgi varsa, zaten paranın hiçbir değeri olmaz.

Cem Davran
Para olmayınca sevgi yeşerir mi

Kadın-erkek ilişkisinin parayla düşünülmemesi gerek ama kadınların bu tür konularda daha mantıklı davrandıklarını biliyorum. Para önemli ama sevgi de önemli. O bitince her iki tarafın da parası olsa fayda etmez. Ama para olmayınca sevgi yeşerir mi o da meçhul.

Annelerimiz katlanırdı

Cem Özer, Nurgül Yeşilçay’la evliliğinin bitmesine, Yeşilçay’ın ekonomik özgürlüğünün yol açtığını söylemişti: “Ölene kadar bir yastığa baş koymak, ancak bir taraf diğer tarafa ekonomik olarak bağımlı olduğunda yaşanabiliyor. Bu, kadının ekonomik özgürlüğünü kazanmasından dolayı böyle oluyor. Eskiden kadın, erkeğin defolarına katlanırmış. Annelerimiz ‘Ben babanın her şeyine katlandım’ diyor. Ne yapacaksın katlanmayıp? Yani o, çaresizlikten devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!