Kadıköy'de "Art- Alan"

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde Art- Alan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2003 13:23

Kadıköy'deki Kadife Sokak'ta bulunan 10 ayrı mekan, 7 Aralık'tan itibaren bir karma sergiye ev sahipliği yapacak. 28 sanatçının çalışmalarıın yeraldığı serginin başlığı "Art- Alan". Açılış, 18:00- 20:00 saatleri arasında Kargart'ta yapılacak. Sergi, 7 Ocak'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Haberin Devamı

Sergi, katılan 28 sanatçının  “Kavramsal boyutta sokak nasıl tanımlanır? “ sorusuna cevap niteliğindeki yapıtlardan oluşuyor. Yapıtları yeralan 28sanatçı, bir yandan soru sorarlarken, bir yandan da kendi cevaplarını sıraladılar; yeniden üretebilirliğe olanak vererek...

Projenin fikir olarak ortaya çıkması, uzun zaman öncesine dayanıyor. "Art- Alan" fikri, Özgül Arslan’ın Kadife Sokakta, kendisi ve çevresindekileri kuşatan bu sokakta, bir sergi düzenlenmesi gerekliliğini düşünmesiyle oluşmaya başladı. Daha sonra kurguyu Neşe Çoğal ile geliştirmeye karar verdiler ve organizasyona Gökçe Dervişoğlu’nu da katarak ilerlediler.

Küratörlüğünü Seda Yavuz’un üstlendiği sergiye, Merih Akoğul,Ari Alpert, Özgül Arslan, Serdal Bekar, Erim Bikkul, Selim Çatkın, Kaan Çaydamlı, Gülhan Çiftdalöz, Neşe Çoğal, Hasan E. Dipşar, Fidan Doğan, Eray Düzgünsoy, Işıl Eke, Tülay Ekler, Yasemin Erdin, Aslı Erdoğan,  Nurettin Erkan, Başak Günaçan, Tarkan Güveli, M. Fakih Kademoğlu, İlker Kaynak, Ege Madra, Betül Merkan, Denizhan Özer,Arzu Parten,Başak Pirim, Enif Yavuz, Volga Yıldız katılıyor.

Haberin Devamı

Yapıtlar, Galeri Kargart, Karga, Dunia, Liman Kahvesi, Masal Evi, Karin, Ağapia , Arkaoda, Buddha, Kahve Bahane, Triphera ve Pandora'da izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!