Kader işte, kimine kavun...

Güncelleme Tarihi:

Kader işte, kimine kavun...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2002 09:02

Kader işte, kiminin yoluna tecavüzcüyü çıkarır, kiminin yoluna genç kızların bayıldığı meşhur bir türkücüyü. Aynı gün gazetelerde okuduğum iki haber beni isyan ettirdi. İkisi de 16 yaşında iki genç kızın zıt kaderi...

Haberin Devamı

Aynı gün gazetelerde okuduğum iki haber aklıma takıldı.

Biri, 16 yaşında Eskişehirli bir genç kızın dramı, trajedisi. Lise birinci sınıf öğrencisi ZK, kendisine tecavüz eden ’nin evlenme teklifini "Hâkim Bey, ben lise birinci sınıf öğrencisiyim. Evlenmek istemiyorum. Okumak istiyorum." diyerek reddetmiş. (Asabî, 30 haziran 2002)

(Doğruysa eğer) Herif 16 yaşında bir kıza zor kullanarak tecavüz etmiş, hem sapık, hem sübyancı; bir de utanmadan “Evlenelim” diyor. Kızcağız da (demek ki etrafının baskısına dayanabilmiş, çünkü “Evlen de namusunu kurtar!” diye baskı yapan seveni! çoktur muhakkak) haklı olarak “Bu hayvanla evlenmem” demeye getiriyor, “Zaten ben okumak istiyorum!”

Bu birinci haberdeki talihsiz kız.

Milliyet
gazetesinde, Nurdan Akıner imzalı haberin (30 haziran 2002) başlığı “Âlem buysa, kraliçe Bade!” Mahsun Kırmızıgül’ün 3 yıl boyunca köşe bucak sakladığı sevgilisi Bade İşçil sonunda liseyi bitirmiş. Haber der ki “Aralarında 15 yaş fark olan sevgililer, Bade’nin okul yaşamını tehlikeye atmamak için çok özel bir çaba sarf ediyorlardı..” 

İkinci haberdeki talihli genç kız ise Mahsun Kırmızıgül’le tanıştığında (Allah benzetmesin), ZK ile aynı yaşta, yani 16’sındaymış. Ortaokul son sınıf öğrencisiymiş.

Kader işte, kiminin yoluna tecavüzcü NŞ’yi çıkarır, kiminin yoluna da meşhur türkücü MK’yı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!