Kaçırmadan Oscar adaylarını izleyin

Güncelleme Tarihi:

Kaçırmadan Oscar adaylarını izleyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2013 00:00

“Oscar adayları açıklanalı 10 gün oldu, sen hâlâ neden bahsediyorsun!” demeyin.

Haberin Devamı

Benim amacım tabii ki onları size uzun uzun anlatmak değil.
Tek derdim, bu adayların çoğunu şu sıralar ya da gelecek ay vizyonda izleyebileceğinizi hatırlatmak.
Mesela En İyi Film adayları Aşk, Pi’nin Yaşamı, Düşler Diyarı ve Umut Işığım’ı bu haftasonu izlemeniz mümkün.
Quentin Tarantino’nun merakla beklenen filmi Zincirsiz ve Kathryn Bigelo’nun ‘Zero Dark Thirty’ filmi 1 Şubat’ta vizyonda.
Tom Hooper’ın yönettiği ve Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway ile Eddie Redmayne’ın rol aldığı Sefiller ise 1 Mart’ta aramızda olacak.
Veeee yılın en iddialı filmlerinden biri olarak gösterilen, Steven Spielberg’ün yönettiği ve Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn ile Joseph Gordon Levitt’in oynadığı Lincoln var tabii ki. O da 8 Şubat’ta vizyona girmesi bekleniyor. Unutmayın bu filmde hem yönetmene hem Daniel Day-Lewis’e hem sinematografiye hem yardımcı erkek oyuncu Tommy Lee Jones’a hem kurguya hem John Williams’ın müziklerine hem sanat yönetmenine hem ses miksajına hem kostüme hem senaryoya dikkat edeceksiniz.
Evet, ben hem okurken hem de yazarken ben de yoruldum ama yapacak bir şey yok. Film, tam 12 dalda Oscar’a aday.
En İyi Film adaylarından sadece Altın Küre’de ödül aldığına kendisi bile şaşıran Ben Affleck’in ‘Operasyon: Argo’ filmi artık vizyonda değil.

Haberin Devamı

Bunlar dışında

Peki, 2013’te Oscar adayları dışında hangi yabancı filmleri mutlaka görmeli...
İlk seçimlerimden biri Sean Penn ve Nick Nolte’un da rol aldığı ‘Suç Çetesi’. 1 Mart’ta vizyona girecek. Mafya, uyuşturucu, silahlar, fuhuş... her şey bu filmde. Aksiyonu bol olacak gibi görünüyor.
Bir de öncelikle ismindeki kelime oyununa hayran olduğum ‘Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün’ (A Good Day To Die Hard) var. Tabii ki Bruce Willis yine başrolde. 15 Şubat’ta vizyonda.
Hastasıyız! Hangisinin mi, tabii ki ‘Iron Man 3’’ün. Robert Downey Jr., her ne kadar demir adam olarak anılsa da eminim yine tüm sempatikliği ve zeki esprileriyle güzel bir keyif yaşatacak. Aksiyonu saymıyorum bile! Yalnız biraz bekleyeceğiz, çünkü mayıs ayında aramızda olacak.
Mayıs ayında vizyona girmesini beklediğim filmlerden bir diğeri de Muhteşem Gatsby. Başrollerde Leonardo DiCaprio ve sevgili ‘Örümcek Adam’ımımız Tobey Maguire var. Sadece bu yüzden bile izlenebilir amaaa, filmin konusunda heyecan verici. ABD’li yazar F. Scott Fitzgerald tarafından kaleme alınmış bir roman aslında bu. İlk basımı 10 Nisan 1925’te yapılmış. Kitapta ABD ekonomisindeki toplumsal yükseliş anlatılıyor. Filmde de buna benzer bir hikâye izleyeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!