Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

JUDAS PRIEST

Greatest Hits

(Sony BMG)

JUDAS Priest’in kuruluşunun 40’ıncı yılını idrak etmek üzereyiz, farkında mısınız?

1969’da K.K. Downing ve Ian Hill tarafından kurulan topluluk, heavy metal alemi için bir temel taşı olacağını düşünüyor muydu acaba?

Adını bir Bob Dylan şarkısından (The Ballad Of Frankie Lee And Judas Priest) alan İngiliz topluluk 1970’lerde ağır bir ilerleme süreci geçirdikten sonra ticari manada patlamasını 1980’lerde yaptı.

*

Çift gitarla yarattıkları gürültü bugünün heavy metal sound’unun yanında "TRT Çocuk Korosu’ndan Bahar Şarkıları" gibi kalabilir.

Fakat heavy metal tarihi topluluklara itibarı çıkardıkları ses yüksekliğine göre dağıtmaz; Judas Priest pek çok açıdan öncülük yapmıştır.

Yeni Dalga İngiliz Heavy Metali (NWOBHM) şeklinde anılan dönemin hem öncülerinden hem de en mühim temsilcilerindendir.

Müziğin ötesinde sahnedeki teatral ve tehlikeli (ateşler vesaire) gösterileriyle heavy metal kültürünü etkilemiştir.

"Deri/metal /fetiş" damarını bulmuş ve değerlendirmiş, bu alanda da bir nevi "trend setter" olmuştur.

*

35 milyondan fazla plak satan, şu sıralar yeni albüm "Nostradamus"un 2009 ayağını planlayan Judas Priest "ikinci, hatta üçüncü, hatta dördüncü bahar" döneminde.

Havalı metalik kutuda gelen bu "Greatest Hits" albümü 10 şarkıdan oluşuyor.

"Breaking The Law", "Living After Midnight", "Diamond And Rust" (Joan Baez’in şarkısının konser kaydını almışlar) gibi klasikler bir arada.

*

1980’lerin sonunda değişim rüzgarlarına dayanamayarak çatırdayan ve dağılan Judas Priest’in kült bir figür olarak dirilişine tanıklık ediyoruz madem... O zaman bu albüm de bir işe yarar herhalde.

Ambalaja laf yok, o güzel...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!