Justin Sullivan&Dean White

Güncelleme Tarihi:

Justin Sullivan&Dean White
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 15:57

Efsanevi kariyeriyle folk/post-punk’ın temel taşlarından olan kült grup New Model Army’nin kurucu lideri Justin Sullivan, grup arkadaşı Dean White ile birlikte MOREmanagement organizasyonuyla bu akşam KadıköySahne’da konser veriyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de en son geçtiğimiz aralık ayında İstanbul ve Ankara’da birer konser veren New Model Army’nin solisti Justin Sullivan, ilk defa Anadolu yakasında çalacak olmaktan ötürü çok heyecanlı olduğunu belirterek, Kadıköy’de verecekleri nu konserle ilgili şunları söylüyor:


“New Model Army İstanbul’da çalalı henüz sekiz ay geçmiş olmasına rağmen bu zamanda çok fazla şey oldu ve değişti. Bu yıl Türkiye’de yaşanan sıradışı olaylar doğrultusunda grubun burada tekrar bir konser vermesiyle ilgili çok fazla sayıda istek aldık. Yeni albümümüzün çıkmasına ve Avrupa turnemize çok kısa bir süre kalmışken tüm grup olarak gelmek için organize olma fırsatını bulamadık ancak 2014’te mutlaka geleceğimizi düşünüyoruz. Ancak tüm yaşananlara ve İstanbul’daki Gezi ruhuna dair hislerimizi paylaşmak amacıyla Dean (White) ile beraber özel bir yarı-akustik konser için orada olacağız”.

Haberin Devamı


New Model Army hakkında:


1980 yılında Justin Sullivan liderliğinde, 3 kişilik bir grup olarak Bradford, İngiltere’de kurulan New Model Army, varlığının ilk günlerinde, bu ülkenin ana dalga müzik sektörü tarafından algılanmazken ve neredeyse dışlanırken, ateşli performansları ve tavizsiz duruşuyla sağlam bir konser grubu olarak kendine bir repütasyon edinmiştir. 80’li yılların ortalarına doğru, sol eğilimli protest duruşlarını dışavurmaktan kaçınmayan New Model Army’nin konserleri, gittikçe büyüyen ve grubu konser için gittiği her yere seyahat ederek takip eden kitlelerle dolmaya başlamıştır. Bu hareketlenme, EMI plak şirketinin dikkatini çekmiş ve grup standart bir plak anlaşmasından oldukça farklı şekilde düzenlenen ilk profesyonel kontratını imzalamıştır.

Justin Sullivan&Dean White

Haberin Devamı

İlk albüm No Rest For The Wicked grubun İngiltere listelerine girmesini sağlamış; radyo ve televizyon kanallarında, özellikle BBC’de yer alan canlı performanslarındaki sıradışı tavrı, New Model Army’nin durduğu ve kapladığı alanı iyice belirginleştirmiştir. Grubun Amerika Birleşik Devletleri’nde de bir plak kontratı olmasına rağmen turne için gerekli vizeyi alamamaları, bu ülkedeki kariyerlerinin geç ve engebeli başlamasına neden olmuştur. Bu dönemde İngiltere dışına da çıkarak Avrupa’nın farklı ülkelerinde ve Japonya’da çalan grup, sağlıklı bir albüm üretim ve yayımlama sürecine girmiştir. 1989 yılında yayımlanan Thunder and Consolation albümü, grubun rock, folk ve soul müziğine olan hayranlığı ile Sullivan’ın maneviyat, politika ve aile ilişkilerinden bahseden duyarlı ve vurucu sözlerini iyice ön plana çıkaran, hem sanatsal hem ticari alanda büyük başarı yakalayan bir eser olmuştur. Bu albüm sonrasında New Model Army’yi günümüze kadar getiren 23 senede grubun repertuarına onlarca şarkı, 7 stüdyo, 2 konser albümü eklenirken, başından birçok eleman, menajerlik ve plak şirketi değişikliği, konserler, turneler, doğumlar, ölümlerle dolu sayısız macera geçmiştir. “51st State”, “Get Me Out”, “Green And Grey”, “Here Comes The War”, “I Love The World”, “Modern Times”, “No Rest”, “Stupid Questions”, “Vengeance”, “Wonderful Way To Go” gibi sayısız klasiğin yaratıcısı bu müthiş grup, doymak bilmeyen yaratıcı iştahıyla 2013’ün eylül ayında yeni albümü Between Dog and Wolf albümünü piyasaya çıkartıyor.

Haberin Devamı

Mekan: KADIKÖYSAHNE
Adres / Tel: Osmanağa Mah. Osmancık Sokak No: 25E KADIKÖY - ISTANBUL / 0216 550 0492
Tarih: 26 EYLÜL 2013, Perşembe
Saat: 22:00 (Kapı Açılış 21:00)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!