James Brown’ın cenazesinde Michael Jackson’a iade-i itibar

Güncelleme Tarihi:

James Brown’ın cenazesinde Michael Jackson’a iade-i itibar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2007 00:00

73 yaşında ölen soul müziğin efsanevi ismi James Brown’u son yolculuğuna uğurlamak için ABD’nin Georgia eyaletindeki Augusta’da düzenlenen cenaze töreninde, sanatçının binlerce hayranının yanı sıra aralarında Michael Jackson’un da bulunduğu pek çok ünlü kişi hazır bulundu.

Kentteki "James Brown Arena"da düzenlenen ve yaklaşık 8000 kişinin katıldığı törende Michael Jackson kısa bir konuşma yaptı. Üzgün olduğu gözlenen ve sesi titreyen Jackson, "James Brown, seni çok özleyeceğim ve seni çok seviyorum" dedi ve sanatçının kendisinin en büyük ilham kaynağı olduğunu söyledi. Sözleri büyük alkış alan ünlü pop yıldızı, çocukken James Brown televizyona her çıktığında saat kaç olursa olsun annesinin kendisini uyandırdığını ve "Soul’un Vaftiz Babası"nı izlerken adeta büyülendiğini belirtti. Michael Jackson, "Sahnede James Brown’u gördüğüm andan itibaren ileride ne yapmak istediğimi anlamıştım" dedi.

Küçük çocuklara cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla hakkında açılan davadan aklandığından beri ABD dışında yaşayan Michael Jackson’un cenazede konuşma yapmak için sahneye davet edilmesi, ünlü şarkıcıya itibarının iadesi şeklinde yorumlandı.

James Brown’un cenazesine Michael Jackson’un yanısıra Amerikalı insan hakları savunucusu Rahip Jesse Jackson, "Temptations" grubu vokalisti Ali Woodson ve rapçı MC Hammer gibi ünlü isimler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!