İzmirli dünya şampiyonları

Güncelleme Tarihi:

İzmirli dünya şampiyonları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 00:00

Yeşil sahada kupayı aldılar, kırmızı halıda yürüdüler ama rüya bitti atölyeye döndüler

Haberin Devamı

Ziver Yıldırım, Recep Arnavut, Hasan Hüseyin Akşahin, Hakan Türkel, Emrah Demirkan ve Mehmet Büyüksarı İzmir’de iş elbiseleri üreten bir şirkette çalışıyorlar. Kimi kesimhanede, kimi dikimhanede, kimi de pazarlamada çalışıyor. Çok sıkı arkadaşlar. Onları böylesini birbirlerine bağlayan ortak paydaysa futbol. Halı sahalarda maç yaparak geçiriyorlar boş zamanlarını. O kadar iyi oynuyorlar ki önce Vodafone’un Türkiye çapında düzenlediği İş Ortağım Kupası’nda Türkiye birincisi oldular. Hemen ardından da Abu Dabi’deki dünya finallerine katılıp birincilik kürsüsüne çıktılar. Bu başarılarının karşılığında Laureus Spor Ödülleri Gecesi’nde ünlülerle kırmızı halıda yürüdüler. Ama her güzel şey gibi bu da bitti. Yeniden işe, çalıştıkları atölyeye döndüler. Ama akılları hâlâ o kırmızı halıda. “Sadece gazetelerde ve televizyonlarda görebildiğimiz sporcularla beraberdik. Herkese anlatıyoruz. Hepimiz ilk kez yurtdışına çıktık. İlk kez uçağa bindik. İlk kez pasaportlarımız oldu. İnanılmaz lüks bir otelde kaldık. Hayatımızda görmediğimiz yemekleri yedik. Şık kadınlar ve erkeklerle aynı ortamda kokteyllere katıldık. Yaptığımız maçlarda İspanya’yı bile yenerek Dünya Şampiyonu olmamız bizim için ömür böyu unutulmayacak bir rüya oldu. Ne söylesek ne desek yetersiz kalıyor” diyorlar.

Haberin Devamı

Takımlarının adı Formasan. Bu adı, çalıştıkları işyerinden alıyorlar. Hastane, okul, fabrika ve güvenlik kıyafetleri üretiyorlar. Patronu Bilal Işık da futbola aşırı tutkunluğuyla biliniyor. Şampiyonlar çalışırken bile formalarını üzerlerinden çıkartmıyor ve “Kıyafetlerimizin üzerine mutlaka formamızı da giyiyoruz” diyorlar. Aldıkları kupayı da işyerinde tutuyor ve herkese gösteriyorlar gururla.


LAUREUS ÖDÜLLERİ NEDİR

Her yıl gerçekleştirilen Laureus Dünya Spor Ödülleri, bir önceki senenin heyecan verici performans gösteren sporcularına veriliyor. 1999 senesinde Daimler ve Richemont tarafından başlatılan Laureus Dünya Spor Ödülleri’nin ilk ödül gecesi 2000 yılında Monte Carlo’da gerçekleşti. Geçen yılki ödül töreni Abu Dabi Emirates Sarayı’nda yapıldı. 2008 yılından bu yana Vodafone’un desteğiyle düzenlenen Laureus Ödülleri’nde yılın erkek sporcusu tenisçi Rafael Nadal, yılın kadın sporcusu ABD’li kayakçı Lindsey Vonn oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!