İzmir’in Efes efsanesi Swiss olup geri döndü

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in Efes efsanesi Swiss olup geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2008 00:00

İzmir’in simgelerinden Büyük Efes Oteli altı yıl aradan sonra 150 milyon dolara yenilenerek, kapılarını Swissotel Grand Efes Oteli olarak açtı.

İlk müşterisini dün kabul etmeye başlayan Swissotel Grand Efes Oteli’nin İngiliz Genel Müdürü Stuart Chase, açılışlarını, "Efsane geri döndü" diyerek değerlendirdi. Tatil yapmak için daha önce Antalya’ya geldiğini belirten İngiliz Genel Müdür Stuart Chase, "İzmir’e ilk defa geliyorum. 1982 yılından beri otelcilikle uğraşıyorum. 12 otelde genel müdür olarak görev yaptım, dört otelin de açılış müdürlüğünü üstlendim. Zimbave, Gana, Çin ve Bahreyn’de görev yaptım. Otelimizin geçmişe dair tarihsel anlam, önemi ve ismi var. Biz de bu tarihsel özelliğinden yola çıkarak, bunu canlandırarak olması gereken yere getirip, kültürel, sosyal buluşma yeri olmayı hedefliyoruz. ’Efsane geri döndü’ diyebiliriz" diye konuştu.

Dünya kenti olma yolunda

İzmir’e 402 oda sayısı, Ekinoks restoran, SKY Bar alanı, Türkiye’deki ilk SPA ile bir hareket getireceklerini belirten Genel Müdür Chase, "Kongre Merkezi ve SPA ünitelerimizin tamamlanması için biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Swissotel Grand Efes olarak dolulukta ilk yıl için yüzde 65, daha sonraki yıllarda bunu daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz. Bir yabancı gözüyle Türkiye ve İzmir daha önceki çalıştığım yerle fiziki olarak karşılaştırmam doğru olmaz. İzmir çok güzel bir kent ve büyüme trendi var. Önümüzdeki yıllarda bu daha fazla hissedilecek. Dünya kenti olma yolundaki İzmir için tünelin ucunda ışık var. Bu ışığa İzmir’i yaklaştırmak bizim görevimiz. Personelimizin yüzde 90’nı İzmir’den. Doğal bir sıcakkanlılık, güler yüz ve misafirperverlik var" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!