İzmir ateşi

Güncelleme Tarihi:

İzmir ateşi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 01:00

Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi’ne dansçı yetiştirmek için İzmir’de dans okulu açıyor.

Haberin Devamı

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, “Troya” gösterisinin Türkiye turnesine ızmir’den başlıyor. Gösteri, 20-22 Mayıs’ta Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak. Anadolu Ateşi’nin gösteride kullandığı 12 metre yüksekliğinde ve bir ton ağırlığındaki Troya Atı, geçtiğimiz gün Alsancak Gündoğdu Meydanı’na yerleştirildi. Troya Atı önünde basın mensuplarıyla buluşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, ızmir’de bir dans okulu açarak, topluluk için ızmirli dansçılar yetiştireceklerini açıkladı:

“Topluluğun içinde 30 ızmirli dansçı var. şimdi sadece ızmirliler’in oynadığı bir Anadolu Ateşi yapacağız. Konak Belediyesi ile işbirliğinde bir sınav açacağız. Bu sınavın tarihi önümüzdeki hafta belli olacak. 120 ızmirli dansçı seçeceğiz. Belediye bize yer tahsis edecek. ıstanbul’dan eğitmenlerimiz gelecek. Tüm çalışmaları ızmir’de yapacak bu arkadaşlar. Sekiz ay sonra toplulukla birlikte turnelere katılacaklar. Ancak turne sonrasında çalışmalarını yine ızmir’de yapacaklar. Okul açmak için ızmir’i seçmemde, ızmirliler’in hem güzel olmaları hem de güzel dans etmeleri yatıyor.”

Haberin Devamı

İstanbul’u anlatacak

Mustafa Erdoğan, Troya’dan sonra iki önemli proje üzerinde çalışacaklarını söyledi: “Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız yangın, bizi ciddi olarak etkiledi. Kullandığımız her şey yeniden yapıldı. Biz bir tek bilet geliriyle geçiniyoruz. Sponsor bulamazsak yeni oyun yapmak zor. Ancak ıstanbul’u anlatan güncel bir oyun, bir de çocuk oyunu projemiz var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!