İyi bir proje bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

İyi bir proje bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 00:00

"Pamuk Prenses 2" ve "Araf" filmlerindeki başarılı performansıyla adını duyuran Akasya Asıltürkmen’le hem kariyeri hem de yeni projeleri hakkında konuştuk. Genç oyuncu, "İyi bir projenin gelmesini çok uzun zamandan beri bekliyorum" diyor.

Son olarak "Araf" filminde karşımıza çıktınız. Rolünüz biraz zorlayıcıydı. Siz ortaya çıkan sonuçtan memnun kaldınız mı?

- Bu rol bana teklif edildiğinde çok heyecanlandım. Türkiye’nin ilk korku filmi olarak lanse edilen bir filmde başrol ve oldukça zorlu bir karakter vardı karşımda. Ancak senaryonun belirsizlikleri ve imkanların kısıtlı olmasından kaynaklı sorunlar yaşadık.

Şimdi "Pamuk Prenses 2" filminde rol aldığınız Barış Bayraktar’ın ikinci filminde de oynayacaksınız...

- "Pamuk Prenses 2"nin bu kadar ilgi göreceğini doğrusu beklemiyorduk. Sonuçta o film, okul bitirme ödevi olarak 300 milyona çekilmişti. Ancak Erkan Can dahil olmak üzere bir çok önemli oyuncuyla çekilmiş iyi bir işti. Ve büyük ilgi gördü. Barış’ın şimdiki filmi "My Sweet Dildo" ama sanırım adını değiştirecek. Çünkü filmin adı akla "Peki soyunur musunuz?" tarzı klişe soruları getiriyor. Gerçi benim yapacağım şeyler hiç sınırlı değil. Ben bu tarz sorulara "Soğuk kanlılıkla bir çocuğa tecavüz eden sapığı oynayabilirim, hatta insan eti de yerim" demek zorunda kalıyorum ve bir daha soru sormalarına gerek kalmıyor.

Çok yakın arkadaşlarınız, aileniz hatta erkek arkadaşınız izliyor o filmleri. Rahatsız oluyor musunuz?

- Oluyorum tabii. "Pamuk Prenses 2"nin bu kadar çok izleneceğini düşünmemiştim. Ağabeyimin filan görmesini istememiştim. Düşünsenize kokain çeken, iki adamla aynı yatakta birlikte olan bir kadını oynadım. Bu durum oyuncu Akasya için fazla bir önemi yok ama işin içine üçüncü ve dördüncü şahıslar girdiği zaman hele de onların hayatı böyle değilse endişeleniyor, korkuyor hatta biraz utanıyorsun.

Biraz da yeni oyununuz "Shakespeare Sahnede"yi konuşalım.

- Acayip heyecanlıyım. Shakespeare’i çok seviyorum. Semaver Kumpanya’da üç yıl "12. Gece"de oynadım. "Shakespeare Sahnede" oyununda Desdemona’yı canlandıracağım. Rolüme bir öğrenci gibi çalışıyorum.

Bu rol için şan dersleri alacağınızı duydum...

- Evet, Romen hocam Otulya ile pazartesiden itibaren tekrar şan derslerine başlıyorum. Şarkıcı Göksel, benim yakın arkadaşım, o çok iyi bir hoca olduğunu söylüyor. Bana çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü yeni oyunumda Desdemona’yı canlandıracağım ve bir iki şarkı söylemem gerekiyor.

Müziğe dair bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz?

- Şu anda sadece oyunculukla uğraşıyorum. Her işi yapan insan olmak yerine bir işi en iyi yapan olmak istiyorum. .

Sizi beyazperdede iddialı bir projede görebilecek miyiz?

- İyi bir projenin gelmesini çok uzun zamandan beri bekliyorum. Ancak beklemekten sıkıldığım için harekete geçtim ve sevdiğim bir başka işi, tiyatroyu yapayım dedim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!